Reprezentantul Special al Președintelui SUA pe probleme climatice va fi la UPB, pe 6 septembrie. Va anunța finanțări pentru SMR

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Reprezentantul Special al Președintelui SUA pe probleme climatice va fi la UPB, pe 6 septembrie. Va anunța finanțări pentru SMR

Pe 6 septembrie, Ambasada SUA, cu sprijinul SN Nuclearelectrica SA, găzduiește vizita Reprezentantului Special al Președintelui SUA pe probleme climatice John Kerry, Asistentului Secretarului de stat pentru resurse energetice Geoffrey Pyatt și Președintelui Băncii de Export-Import a SUA (EXIM) Reta Jo Lewis, la Centrul E2 din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Primul Centru E2 din Europa a fost instalat în cadrul Facultății de Energetică, parte a programului U.S. Foundational Infrastructure for Responsible Use of Small Modular Reactor Technology (FIRST).

Vizita are loc în contextul parteneriatului strategic între SUA și România în domeniul energiei nucleare și al cooperării pentru implementarea tehnologiei SMR cu multiple beneficii pentru decarbonare, securitate energetică și acces la energie curată și sigură.

În urma anunțului făcut în marja Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), Reprezentantul Special John Kerry va anunța, în cadrul unui eveniment de presă, propunerile de proiecte câștigătoare, selectate în urma unei competiții, pentru a participa la Proiectul Phoenix și pentru a primi sprijin pentru studii de fezabilitate privind trecerea de la utilizarea cărbunelui la construcția de reactoare modulare mici.

Acest eveniment special, împreună cu Proiectul Phoenix, marchează un salt semnificativ către o transformare durabilă. Aceste proiecte câștigătoare promit să propulseze tranziția către soluții energetice mai curate, având în p plan studii de fezabilitate pentru trecerea de la utilizarea cărbunelui la construcția de reactoare modulare mici, se precizează în invitația de presă transmisă de Ambasada Statelor Unite ale Americii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *