Restart Energy a finalizat un nou sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Rekord

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Restart Energy a finalizat un nou sistem de panouri fotovoltaice pentru compania Rekord

Restart Energy anunță finalizarea implementării unui nou sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 630.000 de euro pentru compania Rekord SRL. Proiectul  constă în instalarea a 1.776  de panouri, pe o suprafață de 8.000 mp, cu o putere de 800 kWp. Proiectul solar instalat pe acoperișul unității de producție din județul Alba acoperă aproximativ 80 % din consumul energetic al companiei.

Potrivit Restart Energy, investiția în valoare de peste 630.00 euro urmează a fi amortizată în mai puțin 4 de ani. Panourile solare vor produce 21.250 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 3,4 milioane de euro și o diminuare a emisiilor de CO2 de 267 tone și a deșeurilor radioactive de 2,6 kg.

„Am luat hotărârea de a produce energie verde pentru consumul propriu pentru că este mai avantajos din punct de vedere financiar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Suntem foarte mulțumiți de primul proiect dezvoltat împreună cu Restart Energy, de felul în care a decurs colaborarea noastră și de aceea am semnat recent un nou contract, pentru un nou sistem de panouri fotovoltaice, pentru unitatea de producție din Teiuș”, spune Fabio Vettoretto, reprezentantul companiei Rekord.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură. De altfel, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizare este de două ori mai mic decât costul de producție a unei centrale pe cărbune deja amortizată”, afirmă Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

Recent, Restart Energy a semnat un nou contract cu compania Rekord pentru un nou proiect de panouri fotovoltaice ce va fi instalat pe acoperișul unității Rekord din Teiuș, Județul Alba. Cele 654 de panouri, cu o putere de 300 kWp reprezintă o investiție de peste 200.000 de euro ce urmează să fie amortizată în aproximativ 2 ani și jumătate. Compania va acoperi astfel 80% din consumul propriu de energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *