Restart Energy a pus panouri fotovoltaice pentru compania Maragro. Investiție de 300.000 euro

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Restart Energy a pus panouri fotovoltaice pentru compania Maragro. Investiție de 300.000 euro

Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, anunță finalizarea implementării unui sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 300.000 de euro pentru compania Maragro SRL.

Potrivit datelor furnizate de Restart Energy, proiectul  constă în instalarea a 880 de panouri, pe o suprafață de 3.700 mp, cu o putere de 396 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Energia verde produsă acoperă aproximativ 35% din consumul intern al companie. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 10.750 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 2 milioane de euro. Se preconizează că, în acest interval, Maragro va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 3.375 de tone şi deşeurile radioactive cu aproximativ 32,5 kg.

Panourile sunt situate în perimetrul unității Maragro din comuna Giera, Județul Timiș.

„Pentru că prețul energiei convenționale rămâne instabil, am luat decizia de a investi într-un sistem de panouri fotovoltaice. Pe lângă scăderea costurilor operaționale, un astfel de sistem are și avantajul unui impact pozitiv asupra mediului”, spune Dr. Francesco Del Maschio, administrator Maragro SRL.  

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură de eficientizare a costurilor operaționale. Un astfel de sistem produce energie verde pe o perioadă lungă de timp cu costuri minime de întreținere. Ne bucurăm să constatăm o creștere importantă a interesului pentru astfel de sisteme, atât din partea companiilor antreprenoriale, mici și mijlocii cât și a corporațiilor”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *