Roiss, după 17 ani la şefia OMV: Achiziţionarea Petrom, pasul esenţial în dezvoltarea grupului austriac

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Roiss, după 17 ani la şefia OMV: Achiziţionarea Petrom, pasul esenţial în dezvoltarea grupului austriac

La bilanţul celor 17 ani la conducerea OMV, în cadrul unei reuniuni organizate la Clubul jurnaliştilor economici din Viena, directorul general al OMV, Gerhard Roiss a subliniat importanţa companiei româneşti în grupul OMV. Achiziționarea companiei românești Petrom a fost pasul esențial în dezvoltarea OMV, făcând din grupul austriac ceea ce este astăzi, a declarat Roiss, citat de APA, preluat de Agerpres în ediţia online.

‘Dacă nu am fi preluat Petrom, ar fi fost foarte dificil să supraviețuim economic în climatul actual’, a mai spus Gerhard Roiss.

Proiectul gayoductului Nabucco este considerat de şeful OMV un eşec în cariera sa. De la 1 iulie, el va fi înlocuit de germanul Rainer Seele, şeful companiei energetice germane Wintershall Holding GmbH.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze de 66 milioane barili echivalent petrol. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual și deține o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW și un parc eolian de 45 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *