România Eficientă inaugurează noua Grădiniță Zig-Zag din Ovidiu. O clădire veche de 70 de ani a fost consolidată, renovată și modernizată. Investiție de 1,5 milioane euro

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica România Eficientă inaugurează noua Grădiniță Zig-Zag din Ovidiu. O clădire veche de 70 de ani a fost consolidată, renovată și modernizată. Investiție de 1,5 milioane euro

Noua gradiniță Zig-Zag din Ovidiu, renovată la standarde nZEB, prin programul România Eficientă, va fi inaugurată mâine, 22 aprilie.

În cadrul proiectului realizat prin programul ”România Eficientă”, derulat de Energy Policy Group (EPG) și finanțat de OMV Petrom, grădinița a beneficiat de consolidarea structurii clădirii și extinderea suprafeței cu două noi săli de clasă, precum și de renovarea energetică la standard nZEB, clădire cu un consum de energie aproape zero. Construită în anii ’50, grădinița a beneficat de lucrări pentru creșterea performanței energetice, de consolidare și de extindere a capacității. Valoarea întregului proiect de la Ovidiu se ridică la 1,5 milioane de euro.

La evenimentul de inaugurare vor participa, alături de liderii echipei de proiect, reprezentanți ai sponsorului principal, ai autorităților și comunității locale, precum și ai presei.

Și pre-școlarii sunt așteptați să viziteze grădinița în care vor învăța și să descopere surprizele pregătite de echipa ”România Eficientă”.

În cadrul Proiectului „România eficientă”, au fost selectate 5 instituții de învățământ din România, pentru reabilitare, printre care și grădinița din orașul Ovidiu.

România Eficientă este un proiect privat de anvergură națională, derulat de Energy Policy Group (EPG) în parteneriat și cu finanțarea OMV Petrom. Proiectul a demarat în vara anului 2019 și constă în derularea unui program național de promovare a eficienței energetice. România Eficientă își propune să sprijine atingerea țintelor României pentru 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și a creșterii eficienței energetice, atât prin campanii de informare și educare, cât și prin realizarea unor proiecte concrete de renovare majoră în școli publice din diferite regiuni ale țării. Mai multe detalii găsiți pe site-ul romania-eficienta.ro.

Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/romania-eficienta-gradinita-zig-zag-din-ovidiu-o-cladire-veche-de-70-de-ani-va-fi-consolidata-si-renovata-investitie-de-15-milioane-euro/


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *