România încă are nevoie de energia electrică produsă de bază de cărbune!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic România încă are nevoie de energia electrică produsă de bază de cărbune!

Autor: Andrei Maioreanu, fost Secretar de stat în Ministerul Energiei

Da, ne dorim cu toții un mediu curat și #energie verde, dar ține de capacitatea fiecărui stat de a face această #tranziție în așa fel încât să nu își pună în pericol sistemul energetic național.

Oricât de ambițioase ar fi țintele asumate la nivel european, acestea trebuie armonizate cu posibilitățile fiecărui stat-membru. Nimeni nu își gonește marii #consumatori pentru că nu mai există suficientă energie, nimeni nu închide granițele investitorilor pentru că nu poate asigura energia electrică pentru noi #investiții.

Avem nevoie de #echilibru și #înțelepciune. Am acordat o atenție deosebită producției de energie pe bază de cărbune în Strategia Energetică a României, varianta realizată în 2019. Cărbunele este o resursă energetică primară de bază în componența mixului energetic din România. Este un combustibil strategic pentru #securitatea energetică națională și regională. În perioadele meteo  extreme, cărbunele stă la baza rezilienței alimentării cu energie și a bunei funcționări a Sistemului Energetic Național acoperind o treime din necesarul de energie electrică.

Adoptarea Strategiei Energetice, dar și a Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice, prin #lege, așa cum am propus eu, este soluția cea mai corectă pentru că permite integrarea tuturor opiniilor și asigură, prin vot, continuitate. Proiectul de lege modifică și  completează Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012 se află în Parlament. Cred că e cazul să fie privit cu mai multă atenție. E mai important decât „războiul” pentru putere din partidul premierului!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *