Romanian Green PPA, pe 14 februarie. Un eveniment regional dedicat tranzacționării energiei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Romanian Green PPA, pe 14 februarie. Un eveniment regional dedicat tranzacționării energiei

Cea de-a doua ediție a Romanian Green PPA, primul eveniment dedicat tranzacționării energiei prin contracte de tip PPA, va avea loc pe 14 februarie 2024 la Nord Events by GlobalWorth din București. La eveniment vor participa experți internaționali în încheierea unui PPA, producători și furnizori de energie, consumatori finali și finanțatori.

Printre speakerii evenimentului se numără reprezentanții celor mai mari companii de consultanță în domeniu, PEXAPARK și AFRY.

Evenimentul va crea un spațiu dedicat negocierii directe între producătorii de energie verde și consumatorii industriali, oferind oportunități concrete pentru încheierea de acorduri avantajoase pentru ambele părți. Romanian Green PPA își propune să stimuleze creșterea pieței PPA din România, contribuind la accelerarea tranziției către o economie verde și la atingerea obiectivelor climatice naționale, cu scopul de a oferi consumatorilor finali acces la prețuri competitive la energia electrică din surse regenerabile și nefosile.

La eveniment sunt așteptați aproximativ 300 de participanți care vor afla informații în exclusivitate despre evoluția prețului la energie, bancabilitatea proiectelor și modul în care pot accesa fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de energie regenerabilă. Speakerii vor prezenta proiecte de succes și studii de caz în încheierea unui PPA. Autoritățile și asociațiile de profil vor împărtăși cu publicul care sunt schimbările de legislație din domeniu și informații despre politicile energetice până în 2030. 

Speakeri prezenți la Romanian Green PPA:

       Dan Drăgan – Secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei

       Cristina Prună – Vicepreședinte Comisia pentru industrii şi servicii, Parlamentul României

       Alex McGregor – Senior Analyst PPA Markets în cadrul Pexapark

       Jean D’Souza – Manager AFRY Management Consulting

       Martin Moise – PrimVicepreședinte PATRES

       Laurențiu Urluescu – Președintele Consiliului Director AFEER

       Mauricio Garrido Sanz – Director of the “PPA Origination department” for Europe and Brazil EDPR Renewables

       Valentina Ivan – Energy policy expert

       Liviu Gavrilă – Vicepreședinte RWEA

       Milan Kamaryt – PPA Origination Rezolv Energy

       Alina Cismaș – Sustainable Development Manager, Ursus Breweries

       Varinia Radu – co-founder & CEO of Energynomics

       Raluca Rusu – Head of Origination and Market Development Monsson Trading

       Jaime Vazques – PPA Director Econergy Renewables

       Cristian Nacu – Sr. Country Officer for Romania, IFC

       Ștefan Manole – Director General al ProCredit Bank

       Corina Melchor – Senior Clean Energy Advisor, Renewables Advisory

       Roxana Mircea – Managing partner REI Grup

       Oana Mogoi, Sector Head Utilities & Natural Resources ING Bank Romania vor fi Alex Coita, consultant în comunicare,  Gabriel Avăcăriței – Chief Editor of Energynomics și Corina Melchor – Senior Clean Energy Advisor .  

Moderatori sunt Alex Coita, consultant în comunicare,  Gabriel Avăcăriței – Chief Editor of Energynomics și Corina Melchor – Senior Clean Energy Advisor .  

Parteneri strategici sunt: PATRES, AFEER, PEXAPARK, PSC, RWEA.

Evenimentul Romanian Green PPA este o premieră în România, atât prin subiectul pe care îl deschide cât și prin oportunitățile pe care le creează pentru consumatorul final de energie, respectiv pentru industria din România.  Evenimentul este organizat de agenția Creative Communication, în parteneriat cu Energynomics. Creative Communication este agenția care are în portofoliul său și Solar Energy Bucharest Summit, cel mai mare eveniment dedicat industriei solare din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *