Romelectro a câştigat o licitaţie internaţională în Kosovo. Va executa la cheie 5 tronsoane de linii electrice

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Romelectro a câştigat o licitaţie internaţională în Kosovo. Va executa la cheie 5 tronsoane de linii electrice

Romelectro anunţă că a câştigat o licitaţie internaţională şi a semnat contractul de execuție a unor linii electrice de înaltă tensiune pentru compania KOSTT (Kosovo), operatorul de transport și de sistem.

7baa08a0-754e-4c3c-a695-e3ca59f1e06d-largeInvestiţia, în valoare de cca 7,6 milioane euro, va fi finanţată de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Lucările constau în execuția la cheie a cinci tronsoane de linie de 220 kV și 110 kV, simplu și dublu circuit, cu pozare atât aeriană, cât și în cablu.

Potrivit reprezentantilor Romelectro, contractul va fi executat cu participarea mai multor firme din cadrul Grupului. Astfel, proiectarea va fi asigurată de ISPE (Institutul de studii și proiectări energetice), stâlpii metalici vor fi confecționați la CELPI București, iar specialiștii de la Electromontaj Sibiu vor asista execuția și punerea în funcțiune. De asemenea, au fost antrenate și firme locale pentru lucrările de construcții montaj.

”Am câştigat această licitaţie internaţională pentru că am avut cea mai bună ofertă, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar. După cum anunţam, am redefinit strategia corporativă a Grupului, una dintre direcţii fiind revenirea puternică pe piețele externe. Spațiul ex-iugoslav este unul de interes pentru noi, pentru că aici se fac investiţii importante, în capacităţi noi de producere a energiei sau în retehnologizarea celor existente, precum şi în modernizarea şi extinderea reţelelor de transport și distribuție. Contractul pe care l-am câştigat face parte dintr-un portofoliu mai amplu de lucrări, prin care țările din Balcani își consolidează sistemele de transport, în scopul creșterii calității şi siguranței în alimentarea cu energie şi al asigurării interconectării sistemelor de transport din regiune”, a declarat Cristian Secoșan, Directorul General al Romelectro.

Grupul Romelectro va continua să participe și la alte licitații externe ce presupun lucrări complexe, concentrând pentru implementarea acestor proiecte resurse de la cât mai multe companii românești, a mai spus Secoșan.

Din Grupul Romelectro, cel mai important contractor general cu capital integral românesc, fac parte: compania Romelectro SA, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), CELPI şi Electromontaj Carpaţi Sibiu.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.