Romgaz achiziționează parcuri fotovoltaice și/sau eoliene. Apel de proiecte pentru producția de energie verde

Publicat pe Categorii Business, Eolian, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian Romgaz achiziționează parcuri fotovoltaice și/sau eoliene. Apel de proiecte pentru producția de energie verde

Romgaz achiziționează parcuri fotovoltaice și/sau eoliene. Face un apel de proiecte pentru producția de energie verde către dezvolatorii de parcuri fotovolatiace și/sau eoliene.

În scopul completării portofoliului de producție energie verde din resurse regenerabile, SNGN Romgaz are intenția de a achiziționa parcuri fotovoltaice și/sau parcuri eoliene, potrivit anunțului companiei.

Parcurile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Capacitatea de producție să fie între 35 MW și 100 MW
  • Să fie în stadiul ”ready to build”
  • Să aibă elaborat Studiul de fezabilitate în conformitate cu Hotărârea 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice.

Pentru proiectele (ofertele) depuse, obligatoriu se va face dovada deținerii dreptului de folosință a terenurilor pe toată perioada de funcționare a parcurilor și dovada deținerii ATR valabil.

Constituie un avantaj dacă proiectul este eligibil pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile. Studiul de Fezabilitate și Analiza Cost-Beneficiu să fie întocmite în conformitate cu cerințele stipulate în Ghidul solicitantului pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile.

În cazul parcurilor fotovoltaice este obligatoriu ca eficiența să fie:

  • min. 20% pentru panouri monocristaline din siliciu;
  • min. 18% pentru panouri policristaline din siliciu;
  • min. 12% pentru panouri subțiri sau semitransparente;
  • min. 97% pentru invertoare.

Ofertele tehnico-economice, inclusiv cea financiară, se pot transmite pe adresa energieverde@romgaz.ro, până la data de 03.04.2024.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *