Romgaz continuă exploatarea în 11 perimetre petroliere

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz continuă exploatarea în 11 perimetre petroliere

Societatea Națională de Gaze Naturale “ROMGAZ” S.A. informează acționarii și investitorii cu privire la continuarea exploatării unor perimetre petroliere prin semnarea de Acte adiţionale la Acorduri de concesiune.

Rezultatele pozitive, obținute prin implementarea programului de lucrări stabilite prin programele anuale ale operaţiunilor petroliere, au condus la creşterea volumelor iniţiale de rezerve dovedite, pentru un număr de unsprezece perimetre, respectiv: Roman, Chirpăr, Păingeni, Tărceşti, Săuşa, Zau de Câmpie Şăulia, Petiş, Săbed, Ţaga, Alunu şi Retiş, se precizează în comunicatul Romgaz.

S.N.G.N. Romgaz S.A. și A.N.R.M. au decis continuarea operațiunilor petroliere de exploatare pentru aceste zăcăminte comerciale prin semnarea unor acte adiționale de prelungire a perioadei de exploatare. În conformitate cu prevederile art. 27 alin. (2) din Legea petrolului nr. 238/2004, durata inițială a concesiunii poate fi până la 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 15 ani.

Odată cu aprobarea Actelor adiționale prin hotărâre de către Guvernul României, S.N.G.N. Romgaz S.A. va identifica un potențial de exploatare pe termen lung menit să asigure constanța unei rate performante de înlocuire a rezervelor , susțin reprezentanții companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *