Romgaz, interes oficial pentru utilizarea infrastructurii Coridorului Sudic

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz, interes oficial pentru utilizarea infrastructurii Coridorului Sudic

Romgaz a semnat Scrisoarea de Intenţie prin care îşi exprimă oficial interesul de a folosi infrastructura Coridorului Sudic pentru asigurarea siguranţei aprovizionării cu gaze şi a diversificării surselor, anunță compania printr-un comunicat. Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a semnat Scrisoarea de Intenţie adresată SGC Advisory Council, prezidat de preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Romgaz a reiterat suportul pentru dezvoltarea proiectului Coridorului Sudic a a cincea întâlnire anuală a Southern Gas Corridor Advisory Council (SGC Advisory Council), care are loc miercuri, în Azerbaidjan, însă cu luarea în calcul a continuării infrastructurii de transport, prin finalizarea Interconectorului Bulgaria – Grecia şi a Proiectului BRUA, în contextul dezvoltării relaţiilor cu Azerbaidjan şi a potenţialului parteneriat cu compania SOCAR.

Prin acest document oficial, Romgaz şi-a exprimat interesul de a analiza oportunitatea de a folosi infrastructura Coridorului Sudic pentru asigurarea siguranţei în alimentarea cu gaze naturale şi diversificarea surselor, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru ţările riverane României.

„Prin semnarea acestui document, Romgaz şi implicit România intenţionează să devină un actor important, cu rol strategic în regiune şi un partener de încredere pentru ţările implicate în realizarea acestor proiecte de anvergură. România este deja implicată în dezvoltarea Coridorului Vertical şi este interesată de preluarea unor volume importante de gaz din Coridorul Sudic. În acest context, Romgaz va continua dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu companii similare, implicate în construcţia şi exploatarea Coridorului Sudic”, a declarat Adrian Volintiru, citat în comunicat.

În cadrul vizitei oficiale efectuate de delegaţia Romgaz în Azerbaidjan, au avut loc întâlniri bilaterale cu reprezentanţii companiei SOCAR, în vederea continuării discuţiilor şi stabilirii liniilor directoare de colaborare pentru perioada următoare. Reprezentanţii SOCAR şi-au manifestat interesul de a deveni parteneri ai Romgaz în proiecte de interes comun şi de a activa nu doar în România şi Azerbaidjan, ci şi în alte ţări cu potenţial pentru ambele companii.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *