Romgaz taie gazele pentru Electrocentrale Constanța

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz taie gazele pentru Electrocentrale Constanța

Romgaz a anunțat că va opri alimentarea cu gaze către Electrocentrale Constanţa începând cu 1 septembrie 2018. Compania atenţionează că neplata sumei de 985.000 lei, din reeşalonarea negociată cu Electrocentrale Constanţa va conduce, inevitabil, la sistarea livrărilor de gaze naturale, începând cu 1 septembrie 2018, se precizează într-un comunicat transmis de Romgaz.

Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante şi reeşalonate de circa 16 milioane lei. În urma reeşalonării acestor datorii pe o perioadă de 9 luni începând cu luna august 2018 – aprilie 2019, suma de plată către ROMGAZ aferentă primei rate din Convenţia de eşalonare se cifrează la 985.000 lei, cu termen de scadenţă 31 august 2018, se menționează în comunicat.

Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului.

Electrocentrale Constanţa a notificat Romgaz SA că, din cauza problemelor financiare cu carese confruntă, nu poate să-şi onoreze obligaţiile prevăzute în Convenţia de eşalonare agreată. Ca urmare, reprezentanții producătorului de gaze precizează că neonorarea la plată a primei rate a reeşalonării negociate, dată fiind situaţia financiară precară invocată în adresa transmisă către Romgaz, va conduce inevitabil şi la neplata consumului pentru luna septembrie a anului curent (consum estimat la circa 87.000 lei pe zi).

Din toate aceste considerente, Romgaz “se vede obligat să recurgă la măsura de a sista alimentarea cu gaze naturale”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *