Romgaz va finaliza tranzacția cu Exxon pentru preluarea zăcământului Neptun Deep în primul trimestru 2022

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz va finaliza tranzacția cu Exxon pentru preluarea zăcământului Neptun Deep în primul trimestru 2022

Romgaz va semna contractul cu Exxon pentru preluarea zăcământului de gaze din Marea Neagră Neptun Deep în perioada imediat următoare. Mai exact, după 9 decembrie, când va avea loc AGA, urmând ca tranzacţia să fie finalizată în primul trimestru din 2022, a declarat Aristotel Jude, directorul general al Romgaz, la conferinţa Focus Energetic.

El a subliniat că proiectul este unul strategic pentru companie şi pentru România, un proiect ce va aduce securitatea energetică.

Romgaz va plăti 1,060 miliarde dolari, preț ce poate fi ajustat pozitiv cu cel mult 10 milioane dolari pentru achiziţia tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din proiectul Neptun Deep (ajustarea negativă nu este limitată). Consiliul de Administraţie al S.N.G.N Romgaz a avizat, în şedinţa din data de 02 noiembrie 2021, achiziţia de către societate a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă. De asemenea, adiministratorii Romgaz au avizat încheierea contractulului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care urmează a fi încheiat de Romgaz, în calitate de Cumpărător, cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Domino) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Pelican South) Limited, ExxonMobil Exploration and Production Romania (Califar) Limited şi ExxonMobil Exploration and Production Romania (Nard) Limited, în calitate de Vânzători, potrivit unei informări a Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Romgaz va finaliza tranzacția cu Exxon pentru preluarea zăcământului Neptun Deep în primul trimestru 2022”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.