Romgaz va vinde gaze naturale către Electrocentrale în această iarnă, la preț reglementat. Acționarii au aprobat contractul

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Romgaz va vinde gaze naturale către Electrocentrale în această iarnă, la preț reglementat. Acționarii au aprobat contractul

Acționarii Romgaz au aprobat contractul de vânzare gaze naturale cu Societatea Electrocentrale București, conform prevederilor OUG nr. 109/2011.

SNTGN Transgaz, în calitate de operator de transport şi sistem (OTS), a stabilit, în conformitate cu prevederile OUG nr.119/2022, ca obligaţie de vânzare în sarcina producătorului SNGN Romgaz către  Electrocentrale Bucureşti,  cantitatea de 2.056.300,839 MWh, cu livrare în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024. Astfel, a fost încheiat Contractul de vânzare gaze naturale nr. PET18/2023. Prețul este reglementat, conform prevederilor OUG nr.119/2022, la care se adaugă tariful de intrare în SNT și TVA.

Contractul intră în vigoare și va produce efecte după aprobarea acestuia de către Adunarea Generală a Acționarilor SNGN Romgaz Mediaș și de către Adunarea Generală a Acționarilor Electrocentrale București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *