Rompetrol Rafinare investeşte 11 milioane USD în prima Instalaţie de Separare Particule din România

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Rompetrol Rafinare investeşte 11 milioane USD în prima Instalaţie de Separare Particule din România

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit peste 11 milioane USD pentru punerea în funcţiune a primei Instalaţii de Separare Particule (ESP) din România, anunţă compania într-un comunicat transmis BVB.

Construcţia poate asigura un nivel al conţinutului de pulberi emise în atmosferă de instalaţia de cracare catalitică de pană la patru ori mai mic faţă de limita prevăzută de legislaţia europeană de mediu.

”Investiţiile în proiectele tehnologice şi de mediu de peste 600 milioane USD realizate din 2008 până în prezent pe platforma Petromidia se înscriu în strategia KMG International de aliniere a tuturor activităţilor derulate la cele mai ridicate standarde europene de calitate, siguranţă şi mediu. Creşterea gradului de eficienţă şi de siguranţă a instalaţiilor rafinăriei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru comunitatea în apropierea căreia ne desfăşurăm activitatea reprezintă o preocupare constantă pentru noi, iar prin creşterea capacităţii de prelucrare a rafinariei la 5 milioane de tone şi utilizarea acesteia la capacitate maximă am reuşit să ne reducem semnficativ amprenta impactului activităţilor asupra mediului înconjurător”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Dezvoltat în parteneriat cu Rominserv, contractorul general al KMG International, noul sistem implementat reduce particulele din gazele arse provenite din instalaţia de cracare catalitică. Înalta eficienţă a noii instalaţii constă în determinarea unui conţinut de pulberi în emisii de până la limita minimă de 13,32 mg/Nm3, sub limita prevăzută de lege (50mg/Nm3), în condiţiile funcţionării la capacitate maximă a instalaţiei de cracare catalitică.
Prin procesele sale tehnologice, instalaţia de cracare catalitică transformă materia primă grea în produse ușoare, precum benzină, gaze lichefiate, propilenă. Pe fondul funcţionării la debitul record de 160 de mc/h și a conversiei de 89 de procente greutate, instalaţia este considerată cea mai performantă unitate din România.

Petromidia este prima rafinărie din ţară care deţine noua autorizaţie integrată de mediu. Având o valabilitate de 10 ani, actul atestă faptul că operarea instalaţiilor de pe platforma Petromidia se realizează în acord cu cele mai ridicate standarde de performanţă şi de protecţie a mediului, stabilind totodată condiţiile şi parametrii de funcţionare a activităţilor (nivelul emisiilor în aer, apă şi sol, măsurile de gestionare a deşeurilor).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *