RWEA anunță WIND OPEN DAY- Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene, pe 12 septembrie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic RWEA anunță WIND OPEN DAY- Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene, pe 12 septembrie
  • Ediţia de anul acesta este dedicată Centrului de Formare Profesională pentru Energie Regenerabilă şi Distribuţie de Electricitate, un program de reconversie profesionala pentru mineri
  • Gazda este CEZ Fântânele-Cogealac, cel mai mare parc eolian din Europa

RWEA organizează cea de-a treia ediţie a evenimentului WIND OPEN DAY – Ziua porţilor deschise la parcurile eoliene. Cel mai mare parc eolian din Europa, CEZ Fântânele-Cogealac, va fi gazda evenimentului pe data de 12 septembrie 2019.

Ediţia de anul acesta este dedicată Centrului de Formare Profesională pentru Energie Regenerabilă şi Distribuţie de Electricitate – un program de reconversie profesionala pentru mineri, proiect elaborat de RWEA cu sprijinul Ministerului Energiei, UPET, Renewable Schools of Skills și CEZ. Precizează organizatorii.

Vor participa reprezentanţi ai Ministerului Energiei, UPET, mineri din Valea Jiului, ONG-uri – Greenpeace, Bankwatch, Planeta Petrila, Green Initiative, SIER.

Organizatorii au pregătit workshopuri și dezbateri la firul ierbii, printre turbinele eoliene, prilej de întrebări și răspunsuri despre marile teme ale momentului, soluții pentru stoparea schimbărilor climatice, tranziția energetică și importanța formării profesionale în domeniul energiei regenerabile.

Participanții vor avea ocazia să viziteze turbinele și la înălțime, vor asista la o demonstrație de salvare spectaculoasă efectuată de tehnicienii RESS pe turbină, apoi vor socializa la un picnic, iar cei inspirați vor câștiga premii la concursul „Best Photo WOD3”. DJ Adrian Saguna, Corso, Bazz Burger și Photo Booth vor face atmosfera și mai placută și experiența de la WOD 3 de neuitat.

Evenimentul va fi alimentat cu energie verde și multă voie bună!, promit organizatorii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *