RWEA inaugurează RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la Wind Open Day, pe 24 septembrie

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Minerit, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic RWEA inaugurează RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la Wind Open Day, pe 24 septembrie
  • 3000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire în primii 5 ani
  • InvesTenergy este Partener Media

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) va inaugura  RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la RESS, în Constanța.

RWEA, reprezentanta celor mai mari dezvoltatori și investitori din domeniul energiei regenerabile din România, împreună cu Wind Europe si Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, adresează invitația , în data de 24 Septembrie 2021, la evenimentul, deja tradițional, WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România, pe care RWEA îl organizează în fiecare an.

RenewAcad, centru de pregătire și formare profesională, va recalifica mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate. În primii 5 ani, peste 3.000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire, potrivit unui comunicat transmis de RWEA.

Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene Coal Regions in Transition și face parte din demersurile noastre de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este una dintre cele mai active organizații din domeniul regenerabilelor pe piața românească și participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești. 

În cadrul WIND OPEN DAY editia a 4 a, la deschiderea RenewAcad si la vizitarea parcurilor eoliene ale EGPR si Monsson, au fost invitați exponenti ai ministerelor direct implicate în tranziția energetică, alături de reprezentanti ai minerilor din Valea Jiului, studenti ai SIER Tineret și reprezentanții presei. Un moment inedit din program va fi prestația unui grup muzical din Valea Jiului, format din mineri de la exploatarile miniere Livezeni si Lonea, al carui solist a fost instruit la centrul RESS. 

Parteneri media : E-energia, Energynomics, Focus Energetic, Invest Energy, News Energy.

Evenimentul se desfașoară in condiții de siguranță si măsuri de prevenție Covid-19.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *