RWEA şi WindEurope organizează Wind Open Day 2

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic RWEA şi WindEurope organizează Wind Open Day 2
  • Ziua Porților Deschise la parcurile eoliene va avea pe 21 iunie, la Constanţa, cu sprijinul Monsson;
  • În premieră, se va difuza Base Jump Wind Turbine din România (săritura cu paraşuta de pe turbină)

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) (http://rwea.ro/) şi Wind Europe (https://windeurope.org/), cu sprijinul Monsson – Renewable Energy School of Skills (www.gwo-training.eu) organizează,  pe 21 iunie, la Constanţa, cea de-a doua ediţie a WIND OPEN DAY – Ziua Porţilor Deschise la Parcurile Eoliene. Este o acţiune de informare şi educare a publicului larg privind beneficiile energiei eoliene şi oportunităţile de formare profesională în domeniul energiilor regenerabile, susțin organizatorii.

La eveniment vor participa reprezentanți ai societății civile, studenţi, jurnaliști, cele mai importante ONG-uri preocupate de mediu şi energia regenerabilă, bloggeri, specialiști ai ANRE şi ai companiilor membre RWEA şi WindEurope. Cei prezenţi vor vizita Renewable Energy School of Skills – centrul de formare şi reconversie profesională, parcul eolian Mireasa 50 MW şi cel mai mare dispecerat privat pentru energie regenerabilă din S-E Europei care monitorizează peste 1000 MW, din 6 ţări, aparţinând Monsson.

Participanții vor observa în timp real cum se produce energia regenerabilă, vor primi informaţii de preoperarea de la distanţă a unităţiilor dispecerizabile, cât şi despre coordonarea echipelor de service şi mentenanţă în teren. Totodată, va avea loc o demonstraţie live despre o salvare simulată pentru ieşirea dintr-o turbină.

Cei prezenţi vor vizita interiorul turbinelor şi vor asista la o filmare spectaculoasă cu drona, într-o difuzare live. Inspiraţi de decor vor putea participa la concursul de fotografie Best WOD Picture, premiat de RWEA.

Totodată, la eveniment se va difuza, în premieră, primul BASE JUMP WIND TURBINE din România (săritura cu paraşuta de pe turbină), acţiune organizată cu success de RESS – Renewable Energy Schools of Skills în cadrul unei campanii de conştientizare a siguranţei la locul de muncă, campanie ce se desfasoară pe tot parcursul anului 2018.

Asociația Română pentru Energie Eoliana, RWEA (Romanian Wind Energy Association) este de 10 ANI cea mai puternică asociaţie în promovarea energiei regenerabile în mixul energetic al ţării, ca sursă de energie curată, sigură și eficientă pentru consumatorii din România. Misiunea, rolul esenţial, activitatea şi vizibilitatea asociaţiei fac din RWEA un vector important al industriei energiei eoliene în Europa.

WindEurope este vocea industriei eoliene, promovând activ energia eoliană la nivel european şi global. Cu peste 450 de membri din peste 40 de țări, WindEurope coordonează acțiunile industriei în ceea ce privește politicile de reglementarea, comunicarea și activitățile de analiză în vederea dezvoltării sectorului eolian.

Monsson Renewable Energy School of Skills – RESS oferă cursuri de training acreditate GWO pentru tehnicienii care activează în industria regenerabilă. Parteneriatul global de training cu reţeaua de pregatire profesională BZEE oferă cursuri în 35 de locaţii din întreaga lume şi se mândreşte cu faptul că, până acum, a format peste 25.000 de tehnicieni pregatiţi la cele mai înalte standarde. În prezent, RESS pregăteşte anual aproximativ 2.000 de tehnicieni care lucrează în turbinele eoliene din toată lumea.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *