S-a dat startul pregătirilor! Listarea Hidroelectrica: în primăvara anului viitor

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential S-a dat startul pregătirilor! Listarea Hidroelectrica: în primăvara anului viitor

Au fost stabilite primele etape: angajare Consultant, evaluare active și terenuri

La Hidroelectrica, au început pregătirile pentru listarea companiei! Au avut loc întâlniri între reprezentanții Hidroelectrica și cei ai Raiffeisen Capi­tal & In­vestment și Morgan Stan­ley,con­sorţiul care inter­me­diază acest pro­ces, activitatea Serviciului IPO din Cadrul Departamentului Strategie Investițională -IPO concentrându-se pe întâlniri și dezbateri în vederea pregătirii și elaborării documentației pentru listarea companiei, după cum reiese din raportul administratorului judiciar Euro Insol. Un termen agreat de toate părțile implicate în proces ete primăvara anului 2016, când se apreciază că Hidroelectrica va scăpa de insolvență, susțin surse autorizate.
hidroelctrica
Subiectul listării Hidroelectrica pe perioada insolvenței a iscat discuții contradictorii, primul ministru și ministrul Energei nefiind de acord cu această variantă, în timp ce administratorul judiciar Remus Borza s-a arătat foarte interesat să încerce „această aroganță”.

„Nu vom accepta în niciun caz listarea la bursă a Hidroelectrica în timp ce este încă în insolvenţă, pentru că am obţine un preţ mult prea mic“, a declarat recent ministrul Andrei Gerea. Iar premierul Ponta și-a exprimat dezamăgirea cu privire la lentoarea proceselor companiei, o listare fiind recomandată după soluționarea acestora.

În schimb, adminstratorul judiciar Borza nu vede nicio problemă ca listarea să aibă loc în plin proces de insolvență a companiei, motiv pentru care a și dat startul pregătirilor în acest sens. În raportul său de activitate, se susține că acționarul majoritar al Hidroelectrica – Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri susține proiectul și strategia de privatizare a companiei.

După o serie de discuții, au fost stabilite etapele care trebuie parcurse în vederea pregătirii companiei pentru listare. Demararea procedurii de listare va fi urmată imediat de angajarea unui Consultant pentru pregătirea unui plan de afaceri pe 3 ani, pe baza informațiilor furnizate de mangementul companiei, acesta urmând să fie folosit ca bază pentru a ghida analiștii și investitorii în cadrul procesului IPO. Urmează evaluarea activelor societății și stabilirea stadiului de viață al acestora; divizarea activelor non performante; inventarierea terenurilor și evaluarea acestora.

Reprezentanții Ministerului Energiei au fost înștiințați de demersurile întreprinse până în prezent de Hidroelectrica și au fost stabilite prioritățile viitoare pentru listarea companiei, potrivit documentului consultat de InvesTenergy.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *