S-a lansat proiectul SMEmpower Efficiency, susținut de Comisia Europeană

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a lansat proiectul SMEmpower Efficiency, susținut de Comisia Europeană

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Servelect și Societatea Auditorilor și Managerilor Energetici din România (SAMER) au lansat proiectul Orizont 2020, denumit SMEmPower Efficiency.

Prin acest proiect, se acordă suport companiilor de tip IMM și nu numai pentru dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul energiei, eficienței energetice și reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, pregătirea și aplicarea unor planuri de acțiune care să fie puse în practică, cu rezultate măsurabile și monitorizate în proiect.

Concret, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ansează cursuri post-universitare de scurtă durată și pe mai multe paliere de abordare, atât pentru specialiști care promovează eficiența producerii și utilizării energiei, cât și pentru non-specialiști în energie din companii, în special de tip IMM, personal tehnic și administrativ din universități, autorități publice locale, parcuri industriale etc.

Servelect va realiza instrumente online utile și evaluări energetice preliminare și va asista cursanții UTCN, în pregătirea unor planuri de acțiune și implementarea lor.

SAMER va contribui la promovarea și extinderea abordării în rândul auditorilor și managerilor energetici din România, ca și acestia mai departe să utilizeze instrumentele și materialele utile din proiect, în relația cu beneficiarii lor.

Proectul este o inițiativă susținută de către Comisia Europeană, care se va materializa în România prin parteneriatul public (UTCN) – privat (SVT) în creșterea conștientizării privind energia și schimbările climatice, dezvoltarea de competențe tehnice și financiare pentru companii și mediul de afaceri.

Mai multe detalii despre proiect și consorțiul European care îl derulează găsiți pe: www.smempower.com


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.