Să trecem la treabă! Acționarii Electrica au aprobat planul de investiții pe 2016

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Să trecem la treabă! Acționarii Electrica au aprobat planul de investiții pe 2016

Să trecem la treabă! Pot spune șefii și angajații de la Electrica, după ce acționarii au aprobat, în ședința din 31 martie, planul anual de investiții consolidate la nivelul grupului Electrica aferent exercițiului financiar 2016, în valoare de 833.662 mii RON.

stalp distributie

Președintele Consiliului de Administrație, secretarul de stat Cristian Bușu, a anunțat recent că Electrica va urmări 3 direcții majore de investiții în 2016: rețelele de distribuție, achiziții în plan intern și “în oameni, respectiv în comunităţile unde compania activează”. Potrivit declarațiilor, administratorii Electrica sunt hotărâți să pună în mișcare investițiile la Electrica, dar susțin că o vor face “cu grijă”, anunțând că nu vor ceda presiunilor de a cheltui în orice condiţii banii obtinuţi din listare.

Conform strategiei de investiții în rețelele electrice a Electrica, se urmărește promovarea acelor cheltuieli de capital care să contribuie la derularea unei activități de distribuție cât mai profitabile, precum și la crearea condițiilor de acces a cât mai mulți consumatori sau producători de energie la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Principalele măsuri se bazează pe: automatizarea distribuției prin integrarea instalațiilor în SCADA; extinderea sistemelor modern de măsurare a consumului de energie; modernizarea echipamentelor din stațiile de transformare și rețeaua de medie tensiune; introducerea unor echipamente cu pierderi proprii reduse, cu randamente de funcționare superioare, ecologice; modernizarea branșamentelor și a rețelelor de distribuție. Au fost amânate proiectele privind dezvoltarea AMR (Automatic Meter Reading) și a sistemului de management al datelor de măsurare în contorizare inteligentă.  În urma analizei propunerilor de investiții la nivel de grup, Consiliul de Administrație a decis să avizeze planul pe 2016, cu excepția celor două proiecte menționate.

Administratorii au decis să urmărească cu maximă atenție realizarea investițiilor. Conducerea executivă a companiei va prezenta CA, trimestrial, rapoarte de monitorizare privind realizarea bugetelor și a planului de investiții, cu accent special pe măsurile luate în acest scop, se precizează într-un document consultat de InvesTenergy.

Acționarii Electrica au mai aprobat bugetele de venituri și cheltuieli aferente anului 2016 la Electrica și filalele sale. De asemenea, și-au exprimat acordul ca directorul general al Electrica să participe la Adunările Generale ale Acționarilor a filalelor societății, unde va vota cum va indica AGA Electrica sau Consiliul de Administrație. A fost aprobată, totodată, politica privind remunerarea celor 7 membri ai CA Electrica pe întreaga durată a mandatului lor.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.