Sandu, ANM: „Producătorii de energie regenerabilă plătesc prognoze meteo incorecte de la firme portugheze

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Sandu, ANM: „Producătorii de energie regenerabilă plătesc prognoze meteo incorecte de la firme portugheze

Prognozele meteo sunt foarte importante pentru actorii din sectorul energetic, dar și pentru autorități. „Administraţia Naţională de Meteorologie este de interes naţional. Dacă Ministerul Energiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei sunt interesate să aibă toată informaţia meteorologică, noi putem pune la dispoziție o aplicaţie, cum există deja la Ministerul Transporturilor. Putem pune la dispoziţia instituţiilor statului informaţii care să fie utilizate în sensul îmbunătăţirii activităţii”, a declarat Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la conferința Focus Energetic.

Ion-Sandu-ANM-MIJL

Acesta a făcut referire la producătorii de energie din surse regenerabile, care preferă să angajeze firme din Portugalia pentru a le oferi prognozele meteo, chiar dacă acestea nu sunt corecte, în loc să folosească informaţiile furnizate. „Din păcate, nu se utilizează informaţia meteorologică de către cei care fac parcuri eoliene sau panouri solare. Să ai posibilitatea să-ţi faci prognoză pe 72 de ore, începând de astăzi, pentru parcul eolian, să ştii cât vânt ai şi să nu foloseşti această informaţie mi se pare destul de grav.. Se apelează la paliative, se angajează oameni care se pricep la meteorologie, se angajează firme din Portugalia care nu sunt în stare să furnizeze informaţii corecte despre prognoze de vânt sau în cazul radiaţiei solare, care ar fi foarte utile pentru funcţionarea sistemului energetic”, a precizat Sandu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *