Sârbii nu au mai preluat cărbune de două luni, CE Oltenia a reziliat contractul

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Sârbii nu au mai preluat cărbune de două luni, CE Oltenia a reziliat contractul

Complexul Energetic Oltenia nu mai livrează cărbune în Serbia de circa două luni. Ca urmare, contractul de export a fost reziliat, a confirmat directorul Diviziei Energetice, Aurel Medințu, pentru presa locală. În prezent, compania execută garanţia stabilită în contract. Motivul invocat de Medinţu pentru rezilierea contractului este că sârbii nu au avut „capacitatea de a prelua cantitatea de cărbune”.

„Contractul cu sârbii a fost reziliat, din cauza lipsei de capacitate a contractantului de a prelua cantitatea de cărbune. Noi am reziliat contractul și suntem în faza de executare a garanției de buna execuție. Nu știu exact care este valoarea acesteia, pentru că este o situație de care răspunde Divizia Minieră. Sunt șanse, în cazul în care vor fi noi solicitări, pentru livrarea de cărbune către Serbia. Se va derula o nouă procedură și, dacă sunt îndeplinite condițiile de realizare a unui contract, se va face. Noi avem disponibilitate pentru a livra cărbune”, a spus Medințu pentru presa locală.

În prezent, la CE Oltenia se realizează o analiză privind grupurile energetice, urmând ca acestea să fie utilizate în funcție de performanță, în vederea creşterii vânzărilor de energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *