Scad facturile la electricitate pentru populație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Scad facturile la electricitate pentru populație

Luni, 12 martie, se desfășoară sesiunea de licitaţii pe Platforma Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) de unde furnizorii pot cumpăra electricitate pentru consumatorii casnici care nu au trecut pe piaţa concurenţială. Preţurile de pornire la licitaţiile de pe Piaţa Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) vor fi în trimestrul doi din acest an cu 20% mai mici decât cele din primele trei luni ale anului, potrivit datelor postate pe site-ul bursei de energie OPCOM.

Astfel, preţul pentru energia livrată în bandă în trimestrul al doilea va porni de la 192 de lei pe MWh, faţă de 245 lei, cât a fost preţul în primul trimestru. Pentru energia în intervalul orar 6:00 – 22:00 (V1), preţul de pornire este 217 lei pe MWh, faţă de 272 lei pe MWh, iar, pentru orele de vârf, respectiv 17:00 – 22:00 (V2), preţul este de 241 de lei pe MWh, faţă de 302 lei, scrie Agerpres.

Furnizorii vor putea achiziţiona şi energie cu livrare lunară, pentru trimestrele următoare sau chiar pentru anii următori. Potrivit OPCOM, pe această piaţă sunt înscrişi cinci cumpărători, respectiv furnizorii de ultimă instanţă (Electrica Furnizare, CEZ Vânzare, E.ON Energie, Enel Energie şi Enel Energie Muntenia) şi 24 de vânzători (producători de energie şi traderi).

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *