Schimbările provizorii se țin lanț la OPCOM. Șeful Corpului de Control al ministrului Economiei, Braniște Felix Florin, este noul președinte al Consiliului de Administrație

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Schimbările provizorii se țin lanț la OPCOM. Șeful Corpului de Control al ministrului Economiei, Braniște Felix Florin, este noul președinte al Consiliului de Administrație

Acționarii Operatorului Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale OPCOM – Transelectrica și Statul român, prin Ministerul Economiei – au decis, în AGOA de la începutul lunii, revocarea a doi administratori provizorii. Este vorba de Munteanu Remus, fost fotbalist ( fără nicio legătură cu sectorul energetic, însă este fiu de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului- n.red.) și de Chirică Mihai Dan – Subsecretar de Stat pentru Relația cu Parlamentul și Relații Internaționale din septembrie 2018. Acesta din urmă a fost Președinte CA Opcom. Motivul revocării celor 2 administratori a fost încetarea mandatelor acestora în data de 11 iulie 2019.

Continuă provizoratul la OPCOM! În aceeași ședință, acționarii au ales alți 4 administratori provizorii, pe o perioadă de 4 luni, respectiv: Greblă Silviu Mihai, Braniște Felix Florin, Dumitru Andreea-Elena și Fița Daniel-Alexandru. Practic, s-a decis prelungirea mandatelor a 2 membri, respectiv Braniște și Greblă și numirea a 2 noi administratori.

Citește și:

Totodată, Braniște Felix Florin a fost ales președinte intermar al CA OPCOM, potrivit Hotărârii acționarilor. El este Director al Direcției Corp Control al Ministrului Economiei din martie 2017. Lucrează în cadrul serviciului Corp de Control Ministru din februarie 2014.

Greblă Silviu Mihai este șef program special la Direcția Dezvoltare Investiții în cadrul Nuclearelectrica. Fița Daniel-Alexandru este proaspăt numit Secretar general adjunct în Ministerul Economiei, din iulie 2019. Anterior a fost Consilier Superior la Curtea de Conturi și Șef serviciu imagine în MAI. Dumitru Andreea-Elena este Consilier Personal la Cabinetul Președintelui ANAF din februarie 2019, anterior fiind consultant junior la firma Fresh Mint și Asistent manager la societatea Trinius Univers Centrul de afaceri internațional SRL.

Consiliul de Administrație al OPCOM este format din 5 membri. Nicolescu Petre Iulian nu a fost schimbat, el fiind membru din octombrie 2015, potrivit datelor publicate pe site-ul OPCOM. Nicolescu este șef serviciu Administrare, Privatizare OPSPI din ministerul de resort.

Potrivit unui document consultat de InvesTenergy, procedura de selecție a administratorilor în condițiile OUG 109 este în curs de desfășurare… Cum acționarii nu dau semne că s-ar grăbi, în Consiliul de Administrație al OPCOM se perindă zeci de administratori provizorii, cu sau fără experiență în sectorul energetic. Situație pe care o întâlnim în multe companii din sectorul energetic unde statul este acționar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *