Schoenherr și Asociații a asistat Risen Energy Solar Project în vânzarea unui parc fotovoltaic de 20 MW către Alternus Energy Group

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Schoenherr și Asociații a asistat Risen Energy Solar Project în vânzarea unui parc fotovoltaic de 20 MW către Alternus Energy Group

Risen Energy Solar Project GmbH a vândut către Alternus Energy Group plc un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 20 MW, situat în județul Giurgiu. Schoenherr și Asociații SCA a asistat compania în acest proces.

Prin această tranzacție, Risen Energy Solar Project GmbH i-a vândut investitorului Alternus Energy Group plc 100% din capitalul social al LJG Green Source Energy Beta SRL, societatea de proiect care operează parcul fotovoltaic. Schoenherr și Asociații SCA a asistat vânzătorul cu privire la toate aspectele juridice în legătură cu această tranzacție.

„Lucrurile se mișcă din nou în piața energiei regenerabile din România și am observat un interes crescând pentru investiții în acest sector, în ultimul an. Ne bucurăm că am asistat Risen Energy Solar Project GmbH în finalizarea cu succes a acestei tranzacții‟, a declarat Monica Cojocaru, local partener Schoenherr și coordonatoarea echipei de avocați implicate în acest proiect.

Risen Energy Solar Project GmbH este membră a Risen Energy, unul dintre inovatorii în domeniul energiei solare la nivel mondial. Compania este implicată în acest sector în cercetare și dezvoltare, producția integrată de componente, module și sisteme, precum și ca investitor, dezvoltator și constructor de proiecte fotovoltaice.

Alternus Energy este un operator irlandez de parcuri fotovoltaice. Compania achiziționează parcuri fotovoltaice de dimensiuni mici și mijlocii în Europa. Anterior acestei tranzacții, deținea un portofoliu diversificat de proiecte fotovoltaice situate în Germania, Italia, Olanda și România, cu o capacitate instalată de 48 MW.

Echipa Schoenherr și Asociații SCA implicată în proiect a fost formată din Monica Cojocaru (local partner) și Simona Lehniuc (senior attorney at law).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 25 de ani, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este cotată de toate marile organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000) pentru activitatea în domeniul corporate/M&A.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.