Se dă zor cu Strategia Energetică: două capitole, plus alte două! Mai urmează două!

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Se dă zor cu Strategia Energetică: două capitole, plus alte două! Mai urmează două!

Ultima oră: Strategia energetică a României nu va fi gata în această toamnă, dar pilonul central al acesteia este securitatea energetică, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Bucharest Forum.

Se lucrează de zor la noua Strategie Energetică la Ministerul Energiei! La cele două capitole finalizate de pe vremea fostului ministru Nicolescu, actuala echipă mai adaugă două, care vor fi puse în dezbatere publică, în două săptămâni. Mai urmează alte două capitole, cât de repede!

privatizare

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat că au fost finalizate două capitole, care au prezentat „o fotografie la momentul iernii trecute” și că sunt finalizate alte două capitole care vor fi puse în dezbatere publică în aproximativ două săptămâni. “Mai urmează alte două capitole pentru care s-a finalizat caietul de sarcini, fiind în procedura de selecție a consultantului care va trebui să ne dea principalele răspunsuri pentru viitorul energiei românești”, a precizat Gerea. Urmare a explicațiilor oferite de ministrul Energiei, înțelegem că secretarul de stat Maricel Popa se referea de fapt la două capitole finalizate până la sfîrșitul lunii în curs, nu la Strategia energetică a României!

Citește și: Strategia Energetica a României, gata în două săptămâni?!

Din această strategie nu va lipsi nici industria minieră, pentru că s-a dovedit în acest an cât este de necesară pentru securitatea energetică a României. Nu ne putem lipsi de 35% din capacitatea de producție a energiei electrice, a afirmat ministrul Andrei Gerea. El a mai anunțat că, luna viitoare, se va semna cu investitorii chinezi Memorandumul de Înțelegere pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *