Se înființează noi centrale fotovoltaice, cu aprobarea ANRE 

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Se înființează noi centrale fotovoltaice, cu aprobarea ANRE 

În ședința Comitetului de reglementare , din data de 09.02.2022, ANRE a aprobat acordarea de  Autorizaţii de înfiinţare următorilor operatori economici:

–  RATESTI SOLAR PLANT S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Rătești”, cu puterea electrică maximal debitată de 131,25 MW, care va fi amplasată în Comuna Rătești, Satul Ciupa-Mănciulescu, Județul Argeș;

– INSPIRE PARC SOLAR S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice „Centrala electrică fotovoltaică Dobrești”, cu puterea electrică maximal debitată de 2,963 MW, care va fi amplasată în Comuna Dobreşti, Satul Căciulăteşti, Județul Dolj;

– FRAVORT S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Fotovoltaică Roșiori, cu puterea electrică maximal debitată de 4,363 MW, care va fi amplasată în Municipiul Roșiori de Vede, Județul Teleorman.

Potrivit ANRE, autorizațiile de înființare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcțiune a capacităților energetice, la creșterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Național. De asemenea, instalarea de noi capacități de producere eficiente și performante va contribui semnificativ la reducerea dependenței față de importuri, creșterea competitivității pe piața internă angro de energie electrică și în final va conduce la reducerea prețului la consumatorul final.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.