Se prelungește provizoratul la CE Oltenia. Încă 2 luni pentru supraveghetori

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Se prelungește provizoratul la CE Oltenia. Încă 2 luni pentru supraveghetori

Acționarii societății Complexul Energetic Oltenia sunt convocați în AGOA, în data de 12 octombrie, pentru aprobarea prelungirii duratei mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere cu două luni.

Din CS fac parte: Mărculescu Dumitru, Președinte, Săceanu Constantin, Popescu Iulian Vasile, Eftenoiu Mădălin Cornel, Mitrica Cosmin Ionuț, Ionescu Răzvan Alex și Georgescu Petre Mădălin    – membri, desemnați prin hotărârea AGOA nr.6 din 12.06.2020, cu mandate de 4 luni.

În luna mai s-a instalat un nou Directorat provizoriu format din 5 membri, conform deciziei Consiliului de Supraveghere, respectiv: Burlan Daniel – președinte, Bălășoiu Constantin, Popescu Grigore Iustin, Pătran Valentin și Diaconu Pințea Lăcrămioara – membri.

Acționarii sunt solocitați să aprobe, în ședința din octombrie, indicatorii cheie de performanță financiari și nefinanciari pentru membrii Directoratului actualizați în corelație cu bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pentru anul 2020 și cu Planul de restructurare a CE Oltenia 2020 – 2025 perspectiva 2030.

Totodată, se dorește ca CE Oltenia să renunțe la calitatea de membru  asociat la Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

La Complexul Energetic Oltenia au fost stabilite planuri de investiții pentru următorii 7 ani, în baza Planului de restructurare a companiei. Astfel, societatea se angajează să facă investiții majore: construcția a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgură și cenușă închise aferente tremocentralelor Rovinari, Turceni și Ișalnita; construcția unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova construcția unui bloc de 400 MW pe gaze naturale la SE Turceni; construcția a 2 blocuri de 400 MW pe gaze naturale la SE Ișalnița; eficientizarea activităților de exploatare și producere.

CE Oltenia a beneficiat de un ajutor de salvare în sumă de 1,2 miliarde de lei pentru achiziționarea certificatelor de CO2 pe anul 2019, care îi permite să-și continue activitatea, în paralel cu implementarea unui ambițios program de decarbonare și de restructurare care să conducă la diversificarea mixului energetic al companiei, prin implementarea unor proiecte de trecere de pe cărbune pe gaze și surse regenerabile de energie, a comunicat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Potrivit Gazeta de Sud, carierele miniere care vor fi închise sunt: în 2021 Rovinari (Gorj), în 2024 Peșteana (Gorj) și Husnicioara (Mehedinți) și în 2027 Lupoaia (Gorj). Până în 2025 vor pleca de la CE Otenia peste 4.000 de salariați, prin pensionare. Compania are în prezent 12.600 de angajați.

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 77,15% din acţiunile companiei, Fondul Proprietatea 21,55% din acţiuni, restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *