Se vrea performanță la Transelectrica. Peste 40 de angajați vor participa la Cursuri de instruire privind evoluția pieței de energie la nivel european

Publicat pe Categorii Business, Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Se vrea performanță la Transelectrica. Peste 40 de angajați vor participa la Cursuri de instruire privind evoluția pieței de energie la nivel european

Angajații Transelectrica vor lua lecții despre evoluția pieței de energie la nivel european. Peste 40 de persoane din Executiv și Sucursalele companiei vor participa la un Curs de instruire, în această toamnă. Responsabilii cu achiziția de servicii de formare profesională caută un lector care să fie specialist în domeniul piețelor de energie electrică, să lucreze în cadrul unei societăți în domeniu sau de consultanță/proiectare sau să fie profesor în cadrul universităților de profil și care să susțină cursuri/proiecte în domeniul piețelor de energie electrică.

Compania este dispusă să plătească pentru un curs 38.000 lei.  Angajații care intră în acest program de formare profesională vor fi împărțiți în două serii, urmând să se desfășoare două cursuri.

Misiunea Transelectrica se completează sub efectul legislației Uniunii Europene, incluzând dezvoltarea piețelor regionale de electricitate, a capacităților de interconexiune și a operării lor în condiții de maxima eficiență în vederea realizării în perspectivă a pieței unice de electricitate a UE. În acest context, este necesară creșterea performanțelor personalului angajat în domenii specific prin intermediul participărilor la cursuri de perfecționare privind măsurile necesare dezvoltării sectorului energetic românesc și integrarea acestuia în sistemul energetic european, se argumentează într-un  document al companiei consultat de InvesTenergy.

Reprezentanții Transelectrica solicită ca  tematica cursului să cuprindă:

  • Structura și mecansimsele pieței angro de enerie electrică în România (PCCB, PZU, Piața de echilibrare, Piața serviciilor tehnologice de sistem) și tendințele pe plan european;
  • Piața unică de energie electrică la nivel european. Piețe regionale de energie electrică. Piața de capacități;
  • Promovarea surselor regenerabile și a cogenerării de înaltă eficiență. Tendințe pe plan european privind integrarea în piața de energie a energiei din surse regenerabile și a cogenerării de înaltă eficiență;
  • Studii de caz privind inițiativele regionale existente în domeniul pieței angro de energie electrică;
  • Stadiul de transpunere și stadiul de implementare în legislația românească a legislației europene în domeniul pieței de energie electrică.

Este de remarcat și faptul că Transelectrica face angajări în ultima perioadă. De câteva luni se derulează un proces amplu de recrutare de  specialiști pentru poziții cheie în companie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

3 comentarii la “Se vrea performanță la Transelectrica. Peste 40 de angajați vor participa la Cursuri de instruire privind evoluția pieței de energie la nivel european”

  1. Normal ,pilele si rudele dezastroase ale cadrelor de partid din PSD trebuie angajate de urgenta si au prioritate.

  2. Transelectrica a devenit ca o agentie nationala unde se angajaza doar daca esti pila cuiva, chiar daca ai lucrat la ei 15 ani , nu mai esti profesionist fara carnet psd…s-a format o mafie a angajerilor, culmea chiar si acolo unde este nevoie de cineva care sa faca treaba.. ei tot asa fac angajeri.. fiinca se stie ca acolo unde se freaca menta sunt salariile cele mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.