Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitrașcu, vrea să conducă noul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia.

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitrașcu, vrea să conducă noul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia.
  • A anunțat că va face “vizite inopinate în carierele miniere, să discute cu salariații direct”!

Marius Dumitrașcu, recent numit Secretar de Stat în Ministerul Energiei în locul lui Robert Tudorache, vrea să conducă noul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia.  „În prima ședință a Consiliului de Supraveghere se va alege președintele…O să candidez pentru această funcție deoarece asumarea vreau să fie până la capăt. Nu mă dezic de la nimic”, a declarat Dumitrașcu, în cadrul unei emisiuni la TV Sud, la finele săptămânii trecute.

La Ministerul Energiei, în noua sa calitate de Secretar de Stat, Dumitrașcu se ocupă de minerit și energie. El a mai declarat, la aceeași emisiune TV, că „va face vizite inopinate în carierele miniere, deoarece vrea să discute cu salariații direct, fără ocolișuri birocartice”, scrie Gorjeanul. În opinia sa, „managementul CEO a fost dezastruos și se impun măsuri urgente pentru readucerea companiei pe linia de plutire”. Lucru care nu se face semănând panică printre salariați, vorbind de o potențială insolvență a CEO, ori împingând salariații la grevă pentru că se schimbă conducerea societății, a mai spus oficialul Ministerului Energiei la postul TV local, potrivit publicației Gorjeanul.ro

Conform CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Energiei, Marius Dumitrașcu s-a ocupat, în perioada noiembrie 2016 – mai 2019 de administrare afaceri în domeniul transportului de mărfuri, anterior – timp de 5 ani – a  fost director comercial la  Vestas CEU Romania. A absolvit Universitatea Politehnică București, Facultatea de Energetică.

Membru al organizaţiei ALDE Gorj, Dumitrașcu a fost numit pe 14 iunie în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei. Presa locală și centrală a scris că Dumitrașcu este vicepreşedintele ALDE Gorj, că deţine o firmă de transport marfă în Bucureşti şi că este rudă cu preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache. „Ca urmare a rezultatului obţinut de ALDE Gorj la alegerile europarlamentare din 26 mai (n.r. – 11%), conducerea organizaţiei a făcut mai multe propuneri pentru funcţii guvernamentale, la diferite niveluri. Astăzi, propunerea noastră pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Energiei, Marius Dumitraşcu, a fost concretizată, numirea fiind publicată în Monitorul Oficial. Conducerea ALDE Gorj îşi reafirmă obiectivul de a promova în funcţii profesionişti care să reprezinte cu demnitate Gorjul şi să poată face performanţă în favoarea gorjenilor“, se specifică într-un comunicat transmis de ALDE Gorj.

La începutul lunii iulie, acționarii au înlocuit cinci din cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. Noii supraveghetori, aleși de acționari, sunt: Marius Dumitrașcu (Secretar de Stat Ministerul Energiei), Cristian Eugen Radu (a mai făcut parte din CS CE Oltenia), Gheorghe Știrbu (fost director general al subsidiarei românești a companiei franceze Egis), Carmen Gabriela Popa (antreprenor), Marius Mănescu (inginer șef Oficiul de Cadastru Gorj).   După demisia Cristinei Micu şi Simonei Fătu din CS, în luna aprilie a.c., au fost numiți Mădălin Eftenoiu și Petre Mădălin Georgescu, cu mandate până în luna mai a anului viitor. Mădălin Eftenoiu, din Gorj, este șef al Administrației Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii București și fost inspector în cadrul Administrației Finanțelor Publice Gorj. Georgescu este propunerea Fondului Proprietatea. Noii supraveghetori au mandate până în luna septembrie a anului viitor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *