Secretarul de stat Petrică Rusu: Problemele la CE Oltenia trenează de ani de zile, dar acest Guvern este determinat să le rezolve

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretarul de stat Petrică Rusu: Problemele la CE Oltenia trenează de ani de zile, dar acest Guvern este determinat să le rezolve
  • În urma întâlnirii șefilor companiei cu premierul Orban la Guvern, s-a venit cu o soluție pentru deblocarea situației de la Cariera Roșiuța

Problemele la Complexul Energetic Oltenia trenează de ani de zile, dar acest Guvern este determinat să le rezolve, susține Petrică Lucian Rusu, numit Secretar de stat, SGG, într-o postare pe facebook.  

Ieri, șefii CE Oltenia s-au întâlnit, la Palatul Victoria cu Premierul Ludovic Orban, Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și Secretarul de Stat Petrică Lucian Rusu.

Discutiile au vizat situația actuală a companiei, inclusiv blocajul datorat lipsei fronturilor de lucru și soluțiile pentru salvarea acesteia, spune Rusu. Alături de specialiștii în domeniu am convingerea că vom găsi cele mai eficiente și rapide soluții pentru CE Oltenia și pentru toți angajații companiei, afirmă secretarul de stat, în postarea sa pe facebook.

Șefii companiei au dat raportul cu privire la situația actuală a CE Oltenia, îndeplinirea angajamentelor pentru salvarea acesteia. S-a discutat despre blocajul de activitate din mai multe cariere miniere. Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a avertizat că toate carierele din cadrul Complexului Oltenia sunt blocate din cauza lipsei fronturilor de lucru. “Sunt probleme grave în Complexul Energetic Oltenia. Chiar dacă ne-ar pune acum să producem energie, în momentul de față nu am avea cu ce. Carierele sunt absolut blocate. Daca nu se face ceva cu fronturile de lucru, cu acele autorizări de mediu, carierele sunt într-o situație critică. Este grav. Dacă mergem cu 2.000 de MW/h, mai mergem o lună și apoi stăm șase”, a declarat Constantin Mitrescu, la Radio Infinit. Mitrescu  a mai spus că minerii sunt pregătiți să iasă în stradă.

După întâlnirea șefilor CE Oltenia cu premierul Orban s-a venit cu o soluție pentru deblocarea situației de la Cariera Roșiuța, respectiv rezolvarea problemelor legate de fronturile de lucru, potrivit unor surse guvernamentale.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *