Șefii CE Oltenia spun că stau bine cu stocurile de cărbune pentru iarnă

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Șefii CE Oltenia spun că stau bine cu stocurile de cărbune pentru iarnă

Reprezentanții CE Oltenia dau asigurări că stau bine cu stocurile de cărbune pentru iarnă. “La  data de 15 noiembrie 2017, stocul total de cărbune trebuie sa ajungă la 1,5 milioane tone. La sfârșitul lunii septembrie, CE Oltenia avea în stoc 1,35 milioane tone cărbune”, potrivit unui comunicat al companiei.

CE Oltenia funcționează, de la începutul acestui an, cu o medie de cca 7 grupuri energetice, ajungând la o putere medie orară de până la 2900 MW în perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie, acoperind o cotă de max. 30% din productia de energie din SEN. În primele 9 luni ale anului 2017, CE Oltenia a produs peste 11 TWh  și  aproximativ 17 milioane tone de cărbune, potrivit datelor societății.

“Stocurile de cărbune existente în termocentrale și în carierele miniere, la această oră, permit funcționarea fără probleme a grupurilor energetice disponibile în perioada de iarnă. CE Oltenia dispune de suficient cărbune pentru producerea de energie electrică necesară onorării contractelor de vânzare energie perfectate și inclusiv pentru menținerea stabilității SEN în orice perioadă a anului, cărbunele dovedind permanent că este cea mai sigură sursă de producere a energiei electrice, indiferent de condițiile atmosferice”, se afirmă în comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *