Șerban Constantin Valeca și George Niculescu, propuși să fie administratori la Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Șerban Constantin Valeca și George Niculescu, propuși să fie administratori la Nuclearelectrica

Acționarii Nuclearelectrica vor alege, în ședința AGOA din aprilie,  doi membri provizorii ai Consiliului de Administrație, începand cu data de 28.04.2022, pentru un mandat de 4 luni.

În  prezent, din cei 7 membri ai Consiliului de Administrație sunt în funcție doar 5 membri, respectiv Minodor Teodor Chirica – președinte; Cosmin Ghiță, Elena Popescu, Dumitru Remus Vulpescu și Mihai Daniel Aniței.

Pe lista candidaților propuși să fie administratori ai SNN sunt Șerban Constantin Valeca și George Sergiu Niculescu. Data limită pentru propuneri pentru funcția de membri provizorii ai CA este 12 aprilie.

Șerban Constantin Valeca este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, specializat în proiectarea și constructia reactoarelor nucleare, certificarea combustibilului nuclear și a mașinilor de încărcare-descărcare combustibil în reactoarele CANDU, managementul industrial și al unităților nucleare.

Valeca este Doctor în știinte industriale și profesor universitar .Guvernator al României la Agenția Internațională pentru Energie Atomică la Viena și Președinte al Consiliului Știintific al Institutului de Cercetari Nucleare ICN Pitești. 

George Sergiu Niculescu  este, din luna martie 2021, Secretar de Stat în Ministerul Energiei. Din această funcție, se ocupă – în special – de domeniul energiei electrice, gaze naturale și petrol, precum și de securitatea energetică în contextul tranziției energetice. A fost Prefect al județului Constanța, investitor și specialist în energie din surse regenerabile, precum și Director PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România).

Niculescu este absolvent al Facultății de Drept, Profilul Științe Juridice al Universității Ovidius din Constanța, cu Diplomă de Master în Administratea Afacerilor, ASE. Are, de asemenea diplomă de auditor intern pentru Sisteme de Management al Energiei și management pentru Sisteme de Management al Energiei obtinută la TUV THURINGEN Germania prin ASE București.

SNN este o companie administrate în sistem unitar, Consiliul de administrație fiind format din 7 membri din care 6 membri neexecutivi, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011. Membrii Consiliului de Administrație sunt aleși de către Adunarea Generala Ordinară a Acționarilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.