SGG încearcă, din nou, să scoată Transelectrica din provizorat. Noii supraveghetori, selectați conform OUG 109. A fost publicată Scrisoarea de așteptări

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential SGG încearcă, din nou, să scoată Transelectrica din provizorat. Noii supraveghetori, selectați conform OUG 109. A fost publicată Scrisoarea de așteptări

O altă încercare de ieșire a Transelectrica din provizorat. Secretariatul General al Guvernului vrea să declanșeze, din nou, procedura de selecție a supraveghetorilor cu mandate de 4 ani.

La solicitarea Secretariatului General al Guvernului, în calitate de autoritate publică tutelară, a fost completată ordinea de zi a Adunării generale ordinare a acționarilor programată pentru luna august, cu următorul punct: „Declanșarea procedurii de selecție a membrilor consiliului de supraveghere ai C.N.T.E.E. Transelectrica S.A., cu aplicarea prevederilor art. 29 din O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare”.

După aprobarea acționarilor, SGG –  acționarul majoritar al Transelectrica – urmează să  inițieze procesul de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere. Acest proces, cu etapele aferente, poate dura circa 2 luni.

Din actualul CS fac parte: Catalin-Andrei Dascăl, Președinte; Teodor Atanasiu, Costin-Mihai Păun, Alexandru-Cristian Vasilescu, Gheorghe Sterp Vingărzan, Luminiţa Zezeanu și Virgil Dumitru Orlandea – membri. Mandatele acestora expiră pe 21 octombrie 2023.

CNTEE Transelectrica  este o companie de interes național și strategic, operatorul de transport și de sistem din România, cu un rol cheie pe piața de energie electrică din România. Cei care conduc această companie, cu mandat provizoriu sau plin – de 4 ani, trebuie să fie profesioniști,  responsabili, să facă performanță, să aibă un comportament etic. Scrisoarea de așteptări privind selecția și evaluarea membrilor CS a fost publicată pe site-ul companiei și SGG. Prezentăm documentul:


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *