Sindicatele cer subvenții pentru exploatările de huilă din Valea Jiului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Sindicatele cer subvenții pentru exploatările de huilă din Valea Jiului

Sindicatele de la Complexul Energetic Hunedoara cer premierului României să înceapă procedurile necesare acordării de subvenții pentru cele patru exploatări de huilă din Valea Jiului, în paralel cu continuarea activității de producție a acestora până la 31 decembrie 2018. Sindicatul Muntele a transmis un memorandum, cu 3 solicitări pentru CEH.

mineri-cutremur_2731971743

„Am înaintat premierului României un memorandum prin care cerem trei lucruri extrem de importante pentru CEH. Primul se referă la modificarea legii pensiilor, în sensul revenirii la vechiul sistem de calcul al punctului de pensie pentru mineri, (…) extinderea perioadei pentru care se acordă veniturile de completare până la 48 de luni și demararea accesării subvenției pentru cele patru exploatări miniere, cu continuarea activității de producție până în 31 decembrie 2018, timp până la care, cu siguranță, la nivelul Uniunii Europene se va stabili un nou regulament în ceea ce privește minele de huilă din Europa”, a declarat liderul sindical Petre Nica, citat de Agerpres.

El consideră că declanșarea unei greve generale la CEH ar conduce societatea spre un faliment sigur, pentru că societatea nu-și va putea onora obligațiile financiare către creditori.

Greva foamei, suspendată la termocentrala Mintia

Cei 90 de greviști ai foamei de la termocentrala Mintia au suspendat protestul, marți seara, după ce au fost anunțați că revendicările lor vor fi discutate, la sediul întreprinderii, împreună cu o delegație a Ministerului Energiei și cu administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

‘Am decis să suspendăm greva foamei. Ne vom întâlni, joi, cu o echipă de la Ministerul Energiei, la sediul termocentralei Mintia. Verbal, am primit asigurări că problemele noastre își vor găsi o rezolvare, dar vrem să încheiem un protocol scris’, a declarat, pentru Agerpres, președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.