Situaţie de râsu’-plânsu’. Corpul de Control al premierului Orban intensifică controalele la companii energetice în vreme de pandemie. Se impune prezența angajaților la birou pentru a asigura documentația solicitată!

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Situaţie de râsu’-plânsu’. Corpul de Control al premierului Orban intensifică controalele la companii energetice în vreme de pandemie. Se impune prezența angajaților la birou pentru a asigura documentația solicitată!
  • Se fac verificări complexe la Hidroelectrica și Transelectrica. Corpul de Control al șefului Guvernului se uită la investiții, contracte și la cum au fost numiți și remunerați șefii companiilor

Companiile energetice ce au ca acționar majoritar statul român nu au scăpat de controale nici în vreme de pandemie. Corpul de control al primului ministru dă dovadă de exces de zel chiar și pe perioada în care este stare de urgență în România, solicitând raportări și o sumedenie de informații pentru care angajații societăților investigate ar trebui să fie prezenți la birou, să pregătească documentația să poată să răspundă organelor de control.

Situaţie de râsu’-plânsu’. Iată că, pe de o parte, primul ministru transmite mesaje că încurajează telemunca și digitalizarea în această perioadă de criză, precum și după ieșirea din starea de urgență, dar își trimite Corpul de Control în companii să facă verificări ce impun prezența oamenilor la birou. Ca să nu mai vorbim de digitalizare, că vorbim degeaba în această situație. Informațiile, raportările pot fi transmise on-line, dar ca să faci asta trebuie să ai acces la documentele care sunt la birou!  

Corpul de Control al primului ministru a publicat situația acțiunilor de control/documentare aflate în desfășurare la data de 7 mai. Constatăm că, în această perioadă, se fac verificări complexe la Hidroelectrica, Transelectrica și SMART.

La Hidroelectrica, o companie super profitabilă, controlul e unul complex, ce vizează întreaga activitate! Potrivit situației prezentate pe site, Corpul de Control al primului ministru verifică respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, organizarea și funcționarea societății. Corpul de Control al primului ministru vrea să știe și dacă s-au respectat prevederile legale cu privire la atribuirea, încheierea și derularea contractelor la nivelul societății, precum și realizarea programelor anuale de investiții.

Inspecția la Hidroelectrica trenează din luna septembrie anul trecut. Între timp s-au schimbat șefii la Guvern, însă Corpul de Control este în continuare la una dintre cele mai profitabile companii ale statului!

Citește și: https://www.investenergy.ro/fostul-premier-viorica-dancila-a-plecat-de-la-palatul-victoria-dar-si-a-uitat-corpul-de-control-la-hidroelectrica-inspectie-generala-din-septembrie/

La CNTEE Transelectrica, Corpul de Control al premierului Ludovic Orban verifică respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă în ceea ce privește desemnarea și remunerarea membrilor Consiliului de Supraveghere și  Directoratului. Se verifică, totodată, dacă au fost respectate prevederile legale cu privire la atribuirea, încheierea și derularea contractelor la nivelul companiei, precum și prevederile legale cu privire la organizarea și functionarea companiei.

Acțiunea de control vizează și respectarea prevederilor legale cu privire la constituirea, realizarea veniturilor, precum și cu privire la angajarea și efectuarea cheltuielilor la nivelul CNTEE Transelectrica.

De asemenea, Corpul de Control al premierului vrea să știe cum a fost contractat și cum se derulează contractul de finanțare nr. 08164/14.04.2008, încheiat între societatea SMART S.A. și ING Bank.

Potrivit situației prezentate pe propriul site, Corpul de Control al premierului Ludovic Orban mai derulează acțiuni de control/documentare la: Agenția Natională pentru Resurse Minerale, Biroul Român de Metrologie Legală, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Spitalul Universitar de Urgență București, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., Compania Națională Aeroporturi București, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor și Direcțiile Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor: Alba, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava și Timiș,. Societatea Națională a Sării S.A. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Situaţie de râsu’-plânsu’. Corpul de Control al premierului Orban intensifică controalele la companii energetice în vreme de pandemie. Se impune prezența angajaților la birou pentru a asigura documentația solicitată!”

  1. Asta-i ca-n anuntul ala celebru de la ANAF, „declaratiile online se depun la etajul 2, ghiseul 4”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.