NEWS ALERT. Situație fără precedent: Hidroelectrica a rămas fără conducere!

Publicat pe Categorii Energie, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Energie Hidro si nucleara NEWS ALERT. Situație fără precedent: Hidroelectrica a rămas fără conducere!

Premieră în România: Compania Hidroelectrica a rămas fără conducere! Consiliul de Supraveghere provizoriu, care a rămas în 5 membri, nu a reușit să se înțeleagă  să voteze prelungirea mandatelor membrilor Directoratului companiei: Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac și Iulian Tudor.

„Există risc de blocaj al activității companiei. Cine își asumă ofertele de vânzare și cumpărare a energiei. Nu se mai fac tranzacții?”, afirmă Gabriel Dumitrașcu, fost administrator al Hidroelectrica.

De această situație se face vinovat acționarul majoritar – Ministerul Energiei care a numit un Consiliu de Supraveghere provizoriu care a reușit să lase Hidroelectrica fără conducere, susțin surse de pe piața energiei. Ar fi trebuit ca CS să convoace AGA și să numească rapid membrii provizorii în locul celor doi care au demisionat, însă se pare că nu s-au înțeles în plan politic! Și uite așa ambițiile politice distrug o companie super profitabilă. Se dorește să numești Directorat respectând Ordonața 109, dar ai un Consiliu de Supraveghere provizoriu ales pe criterii politice și de prietenie!

Reprezentanta Fondului Proprietatea nu a participat la ședința Consiliului de Supraveghere de vineri pentru că nu a primit ordinea de zile cu cel puțin 2 zile înainte, aceasta punând condiția prelungirii manadatului membrilor directoratului cu 4 luni,  ne-au precizat surse autorizate.

Citește și: Ce se întâmplă la Hidroelectrica? Consiliul de Supraveghere a rămas în 5 membri, FP asigură cvorumul astfel încât activitatea să nu se blocheze. Directoratul, sub presiunea schimbărilor politice

Redăm mai jos ce scrie Gabriel Dumitrașcu cu privirea la situația fără precedent  în care este Hidroelectrica:

Reforma ministrului Dorel!

Dorel a inteles ca daca o societate din zona productiei de energie electrica merge bine si e profitabila, meritul e doar al partidului conducator si al luminosului program de guvernare.

Pentru a ne demonstra aceasta teorie, Dorel a facut ce a stiut augusta-i persoana mai bine si a lasat Hidroelectrica fara conducere. Mai pe intels, incepand de azi directorii nu mai au contract de mandat si Consiliul de Supraveghere nu mai poate lua decizii din lipsa de cvorum. Daca teoria lui Dorel da rezultate, atunci Dorel revolutioneaza stiintele sistemelor si ale conducerii, demonstrandu-ne ca suntem niste „fraieri” cu scoala. Daca rezultatele vor fi proaste, asta e! Omul a incercat sa fie creativ, sa se lupte cu inertia si partidul trebuie sa-l mentina Ministru, cel putin pana cand pune „pe butuci” tot sistemul energetic. Nu pot sa inchei fara sa aduc o oda si conducatorului partidului lui Dorel: „Calin o da de gard!”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *