Solar Impulse  a zburat în jurul lumii cu zero combustibil

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Solar Impulse  a zburat în jurul lumii cu zero combustibil

Partenerul  ABB, Solar Impulse, a încheiat zborul cu zero combustibil în jurul lumii. Ca şi lider în tehnologia de pionierat, ABB – partenerul Solar Impulse – pune în practică mesajul că se poate merge în jurul lumii fără a consuma resurse, se precizează într-un comunicat al companiei.

RMP_3564Solar Impulse a făcut istorie încheind primul zbor în jurul lumii doar pe bază de energie solară. Avionul a aterizat în punctul de plecare din Abu Dhabi la 04:05 am ora locală, după un zbor final de 48 ore şi 37 minute pornind din Cairo.

“Aceasta este o realizare istorică încărcată de o extraordinară semnificaţie simbolică”, a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “S-a demonstrat în mod clar că putem merge în jurul lumii fără a consuma resurse, cu un spirit pionieresc şi tehnologie curată. În numele tuturor celor de la ABB le adresăm felicitări lui Bertrand Piccard, André Borschberg şi restului echipei Solar Impulse. Suntem extrem de mândri pentru că am putut contribui la acest proiect remarcabil”, a menționat acesta.

ABB a impulsionat atât inovaţia cât şi alianţa tehnologică cu Solar Impulse deoarece, ceea ce proiectul a reuşit să realizeze în aer, ABB realizează pe pământ, ca şi pionier în domeniul tehnologiilor energetice şi de automatizări de 125 ani în Elveţia.

„Este un început istoric, nu doar pentru aviaţie, ci şi pentru energia regenerabilă si tehnologiile curate”, a declarat Bertrand Piccard pilotul, iniţiatorul şi preşedintele Solar Impulse la sosire. ” Combinând punctele lor tari, Solar Impulse şi ABB au reuţit să demonstreze că inovaţia de ultimă oră poate fi transformată în soluţii credibile şi că energia poate fi produsă într-un mod mai eficient, stocată şi apoi utilizată pentru crearea unei lumi mai curate. ”

Co-fondatorul Solar Impulse, CEO şi pilot  André Borschberg a confirmat valoarea acestui parteneriat: „Misiunea nu ar fi fost posibilă fără expertiza şi sprijinul ABB şi a altor organizaţii care au contribuit la acest proiect. În cadrul alianţei sale de inovaţie şi tehnologie cu Solar Impulse, ABB a pus la dispoziţie experţi care au susţinut misiunea, inclusiv ingineri care au fost membri ai echipajului de la sol pe tot parcursul zborului în jurul lumii. ”

În încercarea zborului în jurul lumii, Solar Impulse a avut de înfruntat mai multe provocări pe care ABB le rezolvă la sol pentru clienţii săi, cum ar fi maximizarea puterii celulelor solare, integrarea energiei regenerabile în cadrul sistemelor de distribuţie şi îmbunătăţirea eficienţei energetice.

Pe timpul zborului său în jurul lumii, Solar Impulse a făcut opriri pe patru continente  (Asia, America de Nord, Europa şi Africa) şi a zburat peste două oceane (Pacific şi Atlantic), precum şi peste Marea Mediterană şi Peninsula Arabă. Pe drum, a stabilit câteva noi recorduri aviatice, cum ar fi acela al celei mai lungi durate solo pentru un avion (117 ore, 52 minute) realizat de André Borschberg între Japonia şi Hawaii precum şi prima traversare a Oceanului Atlantic într-un avion solar, realizat de către Bertrand Piccard.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.