Sondaj IRES: 92% din 1322 consumatori de energie intervievaţi știu de liberalizare, 64% dintre ei nu se gândesc să-şi schimbe furnizorul

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Sondaj IRES: 92% din 1322 consumatori de energie intervievaţi știu de liberalizare, 64% dintre ei nu se gândesc să-şi schimbe furnizorul

O pondere de 92% din 1.322 consumatori de energie intervievaţi de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) susțin că au auzit de procesul de liberalizare de la 1 ianuarie 2021, iar 53% dintre aceștia au o părere bună şi foarte bună despre acest pas. Totodată, 63% consideră că nu au suficiente informaţii cu privire la schimbarea furnizorului.

Întrebaţi în ce măsură le sunt clare informaţiile cu privire la ofertele de furnizare, 47% au răspuns ”în mică măsură”, 10% “deloc”, 36% “în mare măsură” şi 6% “în foarte mare măsură”.

Sondajul a fost realizat de IRES la începutul lunii ianuarie şi cuprinde 1.322 respondenţi la nivel naţional, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă tolerată este plus/minus 3,1%. Sondajul focusează percepțiile și atitudinile românilor cu privire la procesul de liberalizare a pieței de energie electrică, dar și comportamentele de consum cu privire la energia electrică.

Potrivit sondajului,  64% dintre consumatorii de energie nu se gândesc să-şi schimbe furnizorul în acest an, 25% spun că îşi vor schimba furnizorul, iar 11% nu ştiu. Motivele enunțate pentru neschimbarea furnizorului sunt teama de schimbare (34%), lipsa informaţiilor (29%), 8% sunt mulţumiţi de furnizorul actual şi 7% din comoditate.

Din totalul consumatorilor intervievați, 51% se aflau în piaţa reglementată, 37% în piaţa liberă, iar restul de 12% nu ştiau în care dintre categorii se încadrează sau nu au răspuns. Dintre cei care au ieşit în piaţa liberă, 84% au rămas cu acelaşi furnizor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Sondaj IRES: 92% din 1322 consumatori de energie intervievaţi știu de liberalizare, 64% dintre ei nu se gândesc să-şi schimbe furnizorul”

  1. Un sondaj platit cu bani grei de unul dintre furnizorii care beneficieaza de deciziile ANRE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *