Ultima oră: Ministrul de resort, Victor Grigorescu, a mers joi noapte la Târgu Jiu pentru a discuta cu cei aproximativ 15 angajați care se află în greva foamei.”Am mers la Târgu Jiu ca să mă întâlnesc cu cei care se află în greva foamei la Complexul Energetic Oltenia și ca să mă asigur că se vor întoarce cu bine la familiile lor. Greva foamei este o măsură de protest extrem și o pot înțelege în contextul stresului generat de situația financiară a companiei. A fost o noapte lungă, dar am avut un dialog bun și lămuritor. Am discutat și cu conducerea companiei și am primit asigurări că se caută soluții consensuale pentru rezolvarea neînțelegerii care a dus la acest protest”, a declarat Grigorescu.Un număr de 15 sindicaliști din cadrul complexului au intrat marți în greva foamei, protestând față de intenția autorităților de a muta la București sediul companiei.
Începe restructurarea la Complexul Energetic Oltenia. O serie de măsuri în vederea reorganizării și eficentizării companiei vor fi luate în perioada următoare. Directorul general intrerimar, Laurențiu Ciobotărică, a prezentat presei locale o parte dintre aceste măsuri, și anume: perioade de şomaj tehnic pentru subunităţi, desfiinţarea mai multor posturi de conducere, reduceri de costuri, precum şi reduceri de personal. Compania a pregătit o schemă de plecări voluntare, salariații care optează să plece astfel urmând să primească șase salarii compensatorii.
Ciobotărică a discutat aceste aspecte în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale, urmând ca toate hotărârile privind reducerile de personal, de costuri şi perioadele de şomaj tehnic să fie luate în acord cu sindicatele la momentul oportun, scrie Agerpres.
Potrivit șefului CE Oltenia, fiecare angajată a companiei va primi câte 100 lei cu ocazia zilei de 8 Martie, iar în ceea ce priveşte reducerea sporului de noapte vor fi achitate toate diferenţele reţinute angajaţilor în luna ianuarie.
Referitor la carierele Rovinari şi Husnicioara, “va fi o perioadă de şomaj tehnic de 5 zile prin rotaţie pentru diferite zone tocmai pentru a ajunge la o situaţie normală, producem când avem nevoie, oprim când nu avem. În momentul de faţă vânzările sunt foarte mici, suntem în piaţă cu cât ne permite piaţa să intrăm, aşa că în perioada următoare vom lua şi măsuri de eficientizare a timpului de lucru corelate cu ceea ce avem nevoie şi cu ceea ce putem intra în piaţă. Încercăm să intervenim şi în programul de reparaţii revizii la utilaje, date fiind perioadele de şomaj’, a spus Laurenţiu Ciobotărică, citat de Agerpres.