Stephen Birrell este noul Președinte ROPEPCA. Saniya Melnicenco rămâne în Consiliul Director

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Stephen Birrell este noul Președinte ROPEPCA. Saniya Melnicenco rămâne în Consiliul Director

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) anunță că, în urma alegerilor anuale organizate în cadrul Asociației, conform cerințelor statutare, Stephen Birrell (Fora Oil and Gas) a fost votat pentru a asigura conducerea organizației pentru anul viitor.

Din Consiliul Director nou ales fac parte și: Saniya Melnicenco (NIS Petrol), Amos Sanders (HOCOR), Rafael Duque (OMV Petrom) și Michel Louboutin (Expert Petroleum). Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2020.

Stephen Birrell este un geolog cu peste 34 de ani de experiență în funcții de conducere. El activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanți actori implicați în procesul fondării ROPEPCA în 2012. Stephen preia mandatul președințial ROPEPCA de la Saniya Melnicenco, Director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative din cadrul NIS Petrol.

„Anul trecut a fost unul provocator pentru industria noastră și pentru mediul de afaceri în general. ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în dialogul cu părțile interesate, transmitând punctul de vedere al industriei în ceea ce privește efectele negative pe termen lung ale legislației adoptate. Rămânem optimiști și sperăm să vedem o schimbare în viziunea autorităților în ceea ce privește sectorul pentru următorii ani. ROPEPCA va rămâne un partener deschis și transparent pentru toate părțile interesate, oferind opinia și expertiza noastră asupra legislației care vizează operațiunile upstream din România. Acum, mai mult decât oricând, este important ca legiuitorii să înțeleagă modul în care funcționează industria noastră pentru a oferi cadrul optim pentru investiții și operațiuni care să fie întreprinse cu succes ”, a spus Stephen Birrell.

Noul Președinte ROPEPCA a subliniat faptul că industria petrolieră onshore va beneficia din modernizarea cadrului legislativ în domeniul explorării și exploatării resurselor petroliere. Un cadru modernizat, un regim de operare și fiscal competitiv este important pentru a crește competitivitatea și a aduce investiții noi. Un astfel de mediu este o condiție necesară pentru reușita viitoarei runde a 11-a de concesionare, anunțată de Agenția Națională pentru Resurse Minerale în acest an.

Saniya Melnicenco, fostul președinte ROPEPCA, confirmă: „Este timpul pentru o schimbare care să aducă valoare pozitivă pentru industrie și pentru întreaga economie. Industria propune măsuri constructive pentru a face din România o destinație atractivă pentru investiții: o piață de gaze funcțională, protecție individualizata pentru consumatorii vulnerabili, acces real la terenuri și un regim funcțional al datelor și informațiilor. Vom contribui în continuare la elaborarea de politici responsabile, bazate pe viziunea pe termen lung și respectul față de consumatori și angajați, comunități și mediu, investitori și stat. Rămân dedicată cauzei ROPEPCA de a permite dialogul între mediul afaceri și sectorul public pentru binele general al societății, pentru o energie accesibilă și sigură ”.

Membrii Asociației subliniază beneficiile strategice ale consolidării securității energetice la nivel național și regional și ale sprijinirii creșterii economiei naționale. Acestea pot fi obținute printr-un sistem legislativ și fiscal predictibil, stabil și competitiv pentru industria de explorare și producție petrolieră.

ROPEPCA reunește cele mai active companii din industrie, titulari de acorduri petroliere cu capital american, australian, kazah, canadian, egiptean, sarb și european, precum și companii care oferă sprijin pentru operațiunile petroliere. În prezent, membrii ROPEPCA dețin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare și producție onshore din România, cumulând pentru anii 2014-2018 investiții de peste 24 miliarde lei, contribuții la bugetul de stat de 50 miliarde lei și crearea și menținerea a 14.000 de locuri de muncă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *