Strategia energetică, urgenţă şi pentru ministrul Anton

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Strategia energetică, urgenţă şi pentru ministrul Anton

La Ministerul Energiei, se lucrează în aceste luni la finalizarea Strategiei energetice a României penru perioada 2017-2030, cu perspectiva anului 2050. Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat, într-o conferinţă pe teme de profil, ca strategia energetică va defini marile obiective de investiţii din sectorul energetic, respctiv reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa şi un nou grup pe huilă la termocentrala Rovinari.

” Draftul de strategie realizat în anul 2016 trece printr-un proces de actualizare şi completare. Nu avem voie să fim timizi. Avem resurse, trebuie să avem curaj… În strategie vor fi definite marile obiective de investiţii din sectorul energetic, cum ar fi grupul de 600 MW de la Rovinari, unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti. (…) Finalizarea strategiei este o urgenţă”, a susţinut ministrul Anton Anton, citat de Agerpres.

Un grup din care fac parte specialişti din minister, precum şi experţi din companiile energetice şi din alte instituţii ale statului lucrează la actualizarea şi completarea draftului existent.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *