Chinezii de la CEFC nu mai cumpără KMGI, fostul Rompetrol. Tranzacția a eșuat

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Chinezii de la CEFC nu mai cumpără KMGI, fostul Rompetrol. Tranzacția a eșuat

Ultima oră: Grupul KMG International (KMGI) aduce la cunoştinţa publicului, printr-o informare transmisă BVB,  că tranzacţia privind achiziţia unei participaţii de 51% din acţiunile KMG Internaţional N.V. de către China Energy Company Limited nu va fi finalizată. „Data limită până la care părţile ar fi trebuit să îndeplinească toate condiţiile precedente a expirat la 30 iunie 2018, iar părţile nu vor prelungi această dată. Această decizie nu va avea niciun impact asupra operaţiunilor KMG International N.V. şi a subsidiarelor sale care vor beneficia în continuare de tot suportul societăţii mamă, Compania Naţională „KazMunayGas”, se precizează în comunicat.

Tranzacţia privind preluarea de către compania chineză CEFC China Energy Company Ltd. a unui pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eşuat, au declarat pentru Reuters trei surse din apropierea discuţiilor, potrivit Agerpres. „Nu va mai fi o tranzacţie”, a declarat un înalt oficial kazah pentru Reuters. Întrebat dacă o eventuală terţă parte s-a oferit să preia ea participaţia, oficialul a spus: „este un proces îndelungat dar există interes în acest sens”.

De asemenea, două surse chineze de rang înalt au confirmat şi ele că tranzacţia cu KazMunayGas a căzut. Una din aceste surse a declarat că CEFC urma să plătească o garanţie de 50 milioane de dolari pentru a menţine tranzacţia însă compania chineză nu a putut plăti această sumă înainte de termenul limită fixat pentru sfârşitul lunii iunie, scrie Agerpres.

În luna martie a acestui an, grupul petrolier kazah KazMunayGas informa în mod oficial că finalizarea tranzacţiei prin care compania chineză CEFC China Energy Company Ltd. va prelua un pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere române KMG International NV a fost amânată pentru sfârşitul lunii iunie. „Ambele părţi sunt în continuare hotărâte să încheie această tranzacţie în viitorul apropiat”, au precizat reprezentanții  KazMunayGas.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *