Târgul Naţional al Întreprinderilor Simulate şi Târgul locurilor de muncă COMPERUR, în acest week-end

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Târgul Naţional al Întreprinderilor Simulate şi Târgul locurilor de muncă COMPERUR, în acest week-end

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), organizează în perioada 3-4 iulie 2015 Târgul Naţional al Întreprinderilor Simulate – Ediția a II-a, la Rectoratul Universității Politehnica din București.

Acest eveniment se desfăşoară în cadrul proiectului SIMPRACT – Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate, ce este coordonat de CNIPMMR și implementat în parteneriat cu PTIR și cu 8 prestigioase universități din România: Academia de Studii Economice București (ASE), Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova,
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Proiectul și-a propus, printre altele, implicarea a 7000 de studenți cuprinși în sistemul national de învățământ, proveniți din cele 8 universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia, 2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Până în prezent, au fost înființate 27 de întreprinderi simulate în cadrul proiectului și aproximativ 800 de studenți au avut ocazia să deruleze stagii de practică în respectivele întreprinderi pe parcursul semestrului al II-lea al anului universitar care tocmai se încheie. În total, de la începutul proiectului, aproximativ 1600 de studenți au fost implicați în activități de tip întreprindere simulată.

Aproximativ 300 de studenți vor participa la târg, iar cele mai performante întreprinderi simulate vor fi răsplătite cu premii în bani.

Persoanele din mediul rural au oportunităţi de angajare dacă se prezintă la Târgul locurilor de muncă COMPERUR, organizat tot de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. Targul de carieră va reuni peste 30 de angajatori din municipiul București și județul Ilfov și este organizat în cadrul proiectului COMPERUR – Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *