Taxa de 2% se aplică și pentru certificatele verzi. Moise, PATRES: Aplicăm o taxă la o subvenție?

Publicat pe Categorii Energie, Regenerabile
Prima Pagina Energie Taxa de 2% se aplică și pentru certificatele verzi. Moise, PATRES: Aplicăm o taxă la o subvenție?

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a decis ca taxa de 2% să se achite și pentru certificatele verzi. „În proiectul ANRE scrie că această contribuţie se aplică şi pentru certificatele verzi. Este ceva în plus faţă de OUG 114, care se referă doar la energie electrică şi gaze, nicidecum la certificatele verzi. Acestea reprezintă o subvenţie. Aplicăm o taxă la o subvenţie? Mi se pare ciudat”, a declarat Martin Moise, Primvicepreședinte PATRES pentru Agerpres.

Referitor la proiectul de ordin privind aplicarea acestei contribuţii de 2%, lansat în dezbatere publică de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), Moise spune că documentul nu clarifică dacă această taxă va fi aplicată în acest an în funcţie de cifra de afaceri de anul trecut sau se va aplica de anul viitor.

Eliminarea contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru producătorii de energie pe cărbune reprezintă o evidentă discriminare, iar această taxă ar trebui eliminată complet, întrucât va ajunge să fie plătită de toţi consumatorii, a mai declarat Moise, citat de Agerpres.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *