“Taxă pe Soare” în Spania

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic “Taxă pe Soare” în Spania

Guvernul Spaniei a decis să aplice o nouă taxă pe instalațiile solare, așa numită „taxă pe Soare”. În 9 octombrie, guvernul Spaniei a anunțat că în viitorul apropiat va fi implementat un nou set de reglementări fiscale privind instalarea și generarea energiei solare, scrie taxationinfonews.com, citat de Solar-Magazin.

Energy Wise Group Solar Power Installations

Sunt vizate panourile fotovoltaice care produc mai puțin de 10kW, cele care produc între 10kW și 100kW, și instalațiile de mari dimensiuni, cu o capacitate potențială de 100kW. Noile taxe vor fi percepute la fiecare șase luni. Instalațiile solare fotovoltaice mai mici de 10 kW nu vor fi taxate pentru cantitatea de energie pe care o generează, însă vor fi în continuare supuse unei taxe fixe, în funcție de puterea instalată.

Asociația Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile (ANPIER) din Spania califică legea ca fiind o „perversiune a democrației” și descrie decizia guvernului drept un obstacol, acuzând executivul că pedepsește cetățenii și întreprinderile mici pentru că au ales să își genereze propria lor energie, scrie Solar-Magazin.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *