Termocentrala Mintia – oprită din lipă de cărbune. Protestele continuă. Minerii cer ca miniștrii Energiei și Muncii să vină în subteran

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Termocentrala Mintia – oprită din lipă de cărbune. Protestele continuă. Minerii cer ca miniștrii Energiei și Muncii să vină în subteran

Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri din lipsă de cărbune. Circa 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.

Sursă foto: Știrile Transilvaniei

„Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, potrivit Agerpres.

Peste o sută de angajaţi ai termocentralei protestează, nemulţumiţi de faptul că se întârzie plata salariilor.  Minerii de la Lupeni îl cer în subteran pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, cei de la Livezeni vor ca în subteran să ajungă și ministrul Muncii, Raluca Turcan, scrie presa locală.

Potrivit Agerpres, este pentru a patra oară, în ultimele şase luni, când termocentrala Mintia nu funcţionează deoarece nu are combustibil, ultima oprire fiind consemnată pe 9 februarie, când instalaţiile au fost oprite pentru mai bine de 24 de ore din cauză că nu a fost cărbune în depozite. În termocentrală lucrează 700 de angajaţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *