Termocentralele Paroşeni şi Mintia, oprite de Garda de Mediu Hunedoara. Motivul: nu au autorizaţie integrată de mediu

Publicat pe Categorii Flux energetic, Mediu, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Termocentralele Paroşeni şi Mintia, oprite de Garda de Mediu Hunedoara. Motivul: nu au autorizaţie integrată de mediu

Termocentralele Paroşeni şi Mintia nu funcţionează! În urma controalelor efectuate, Garda de Mediu Hunedoara a dispus suspendarea activităţii termocentralei de la Mintia şi a interzis funcţionarea celei de la Paroşeni. Motivul invocat de inspectorii de la mediu este că nu sunt îndeplinite condiţiile de protecţia mediului impuse prin lege, relatează presa locală.

LaTermocentrala de la Mintia, s-a aplicat şi o amendă în valoare de 60.000 de lei. „Urmare a controlului efectuat la Termocentrala Mintia, s-au luat următoarele măsuri: s-a aplicat amenda contravenţională în valoare de 60.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 278/ 2013, respectiv pentru faptul că funcţionează fără să deţină Autorizaţie Integrată de Mediu. S-a dispus suspendarea activităţii până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului”, se precizează într-un comunicat al companiei.

În urma controalelor efectuate la Paroşeni, s-a decis: interzicerea funcţionării fără Autorizaţie Integrată de Mediu pentru a se asigura că vor fi respectate prevederile Legii nr. 278/2013.

Pentru ca termocentrala de la Mintia să obţină Autorizaţia Integrată de Mediu este necesară realizarea investiţiilor ce decurg din respectarea Directivei 2001/80/C a Parlamentului şi a Consiliului European pentru cele trei instalaţii mari de ardere (IMA1, IMA2, IMA3), respectiv: desulfurare gaze arse, reabilitare electrofiltre şi reabilitarea arzătoarelor cu NOx redus. La termocentrala Paroşeni, cerinţele sunt următoarele: desulfurarea gazelor de ardere, unde investiţia este realizată în proporţie de aproape peste 88 la sută şi schimbarea tehnologiei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii, unde peste 55 la sută din investiţie a fost realizată.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *