The Diplomat-Bucharest: Gala Premiilor în Energie 2024 a anunțat câștigătorii pentru 22 de categorii

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic The Diplomat-Bucharest: Gala Premiilor în Energie 2024 a anunțat câștigătorii pentru 22 de categorii

The Diplomat-Bucharest a organizat Gala anuală a Premiilor pentru sectorul energetic din România, în cadrul evenimentului anual Romanian Energy CEI Forum&Awards 2024.

Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, gala este un eveniment de elită și o platformă pentru recunoașterea și celebrarea succesului celor mai performante companii, proiecte și manageri în domeniul energetic din România. Pe baza informațiilor cercetate riguros și a unui Juriu format din nume respectate din mediul de afaceri, organisme guvernamentale și societatea academică, Gala s-a impus ca un reper în calendarul de evenimente energetice din România.

Prezentăm categoriile și câștigătorii

Au fost premiați în cadrul celor 22 de categorii:

AWARD FOR INNOVATION IN ENERGY 

Premiul acestei categorii a fost acordat TMK HYDROENERGY POWER, pentru parcul fotovoltaic plutitor de pe lacul Grebla, ca parte a sistemului hidroenergetic de lângă Reșița, județul Caraș-Severin

BEST ENERGY FINANCING AWARD

Premiul acestei categorii a revenit Niclearelectrica pentru acordul de împrumut semnat cu Banca Europeană de Investiții

GREEN MOBILITY AWARD 

A fost premiată la această categorie compania ELDRIVE.  Premiul categoriei pentru mobilitate sustenabilă se oferă pentru un proiect ce are în vedere instalarea a 8.472 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în România, Bulgaria și Lituania în următorii trei ani.

CUSTOMER-CENTRIC ENERGY COMPANY OF THE YEAR

Câștigătorul premiat la această categorie este compania Schneider Electric Romania. Cu privire la abordarea strategică a serviciilor către clienți, compania implementează un proces stabil cu 3 programe: Customer Persona, prin care compania identifică profilul clienților, Customer Journey Mapping – prin care se înțelege experiența clienților și Customer Voice, un instrument de măsurare și analiză a satisfacției clienților.

ENERGY TRANSITION AWARD   

A fost premiata la aceasta categorie compania Restart Energy.

SUSTAINABILITY CHAMPION OF THE YEAR

Premiul acestei categorii a fost acordat companiei PPC Advanced Energy Services Rpmânia, parte a Grupului PPC, care a derulat prin divizia sa e-City, 40 de  proiecte de iluminat pentru primării și instituții publice din 19 județe din România, în 2023.

RENEWABLE ENERGY COMPANY AWARD  

Premiul acestei categorii revine companiilor Nofar și Econergy, pentru dezvoltarea celui mai mare parc fotovoltaic din Sud-Estul Europei.

DIGITAL INNOVATION AWARD     

Premiul pentru inovație digitală a fost oferit companiei OMV Petrom pentru aplicația CarHome.

ENERGY EDUCATION INITIATIVE AWARD

Premiul pentru educație în energie a revenit companiei DIistribuție Energie Electrică România pentru campania educațională Micul Energetician .

OIL AND GAS COMPANY OF THE YEAR        

Premiul acestei categorii a fost oferit companiei Romgaz

OIL AND GAS PROJECT OF THE YEAR         

Premiul pentru proiectului anului în industria de petrol și gaze se oferă companiilor OMV Petrom și Romgaz pentru proiectul Neptun Deep.

DECARBONIZATION EXCELLENCE AWARD

Premiul a fost acordat companiei Nuclearelectrica pentru implementarea la Doicesti, in judetul Dâmbovița, a primei centrale NuScale cu 6 reactoare modulare mici si capacitate de 462 Mwe.

ENERGY CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY AWARD    

A fost oferit companiei Engie Romania oentru implicarea financiară în derularea proiectul de renovare și extindere a secției de oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias.

INDUSTRY – UNIVERSITY COLLABORATION INITIATIVE OF THE YEAR

Acest premiu a revenit către România Eficientă, un program derulat de Energy Policy Group (EPG) cu sprijinul OMV Petrom și parteneriatul acestora cu RENERGIA, start-up-ul tehnologic afiliat Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

ENERGY COMPANY OF THE YEAR      

Premiul Compania Anului în sectorul energetic din România a fost oferit companiei Hidroelectrica.

ENERGY EFFICIENCY PROGRAM OF THE YEAR 

Premiul pentru eficiență energetică în 2023 a fost oferit producătorului şi furnizorului de substanţe chimice Chimcomplex, ce operează cele două platforme industriale de la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea

ENERGY MANAGER OF THE YEAR

Premiul s-a acordat lui Domente Vasile și Gheorghe Manole, fondatorii Eximprod Grup.

EXCELLENCE AWARD FOR  LIFETIME ACHIEVEMENT

Premiul pentru excelență a fost oferit d-nei Doina Vornicu, o personalitate remarcabilă în energia romînească. În anul 2000, managerul cu specializare de inginer electroenergetic devine prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, orașul său natal. Fiind o prezență tot mai vizibilă în sectorul energiei, în 2002 i s-a propus să vină la Bucureşti, la Electrica, pentru a organiza direcţia de control. În 2005, a preluat o altă provocare ce reprezenta proiecte internaţionale şi colaborare internaţională la Transelectrica iar câțiva ani mai târziu, în 2006, s-a alăturat echipei Grupului CEZ în România, începând activitatea în mediul privat.

ENERGY PERSONALITY OF THE YEAR

Premiul a fost oferit d-lui Cosmin Ghiță, CEO al Nuclearelectrica 

DEAL OF THE YEAR  

Premiul a fost acordat companiei PPC Group.

GREEN GAS PROJECT AWARD

A fost premiat DELGAZ GRID pentru implemetarea cu succes a proiectului 20HyGrid.

BRAND OF THE YEAR IN ENERGY – a fost desemnată, pentru al 2-lea an consecutiv, compania HIDROELECTRICA .


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *